Tillbaka till aktuellt
31.3.2022 | Miljö

Grankulla stad är en Rättvis handel-stad, och vi uppmuntrar arbetsplatser att tillsammans med oss göra ansvarsfulla val.

På bilden hälls kaffe i en kopp och texten "Vi fikar schysst varje dag" och "#fairtradeatwork".

Gå med i Fairtrade@Work-nätverket för arbetsplatser

Arbetsplatserna kan på olika sätt stöda Rättvis handels verksamhet, till exempel genom att gå med i Faitrtrade@Work-nätverket. Av Grankulla stads arbetsplatser ingår redan många i nätverket, bland annat stadshuset, Kasabergets skolcentrum, Villa Breda och hälsocentralen.

Gör som biblioteket som övergick till vegetarisk servering och rättvisemärkt kaffe och te

Bland personalen i Grankulla bibliotek har det under senare år funnits ett växande engagemang för klimatet. Den nya linjen är att biblioteket vid bjudningar serverar lakto-ovo-vegetarisk kost, med havremjölk i kaffet. Biblioteket har också gått in för att köpa ekologiskt och rättvisemärkt kaffe och te.

Biblioteket utmanar stadens övriga enheter, och även Grankullas invånare och företag, att försöka överträffa dem i sina klimatåtgärder.

Grankulla är en Rättvis handel-stad

Rättvis handel-städerna och kommunerna utgör ett internationellt nätverk och är en hederstitel för kommuner som engagerar sig i etisk och hållbar konsumtion i enlighet med Agenda 2030. Som rättvis handel -kommun är du del av ett nätverk av kommuner som samverkar för att nå samma mål. I Finland finns 16 Rättvis handel-städer och kommuner, och mer än 2 000 över hela världen.