Tillbaka till aktuellt
28.3.2022 | Miljö

Miljontals koppar kaffe dricks varje dag på finländska arbetsplatser. Så det spelar en stor roll vilken typ av kaffe som vi dricker under arbetsdagen. Byt kaffet och teet på arbetsplatsen till rättvisemärkt och gå med i det växande Fairtrade@Work-nätverket. Det är ett litet men ansvarsfullt beslut från arbetsgemenskapen som har en positiv inverkan på bönderna och klimatet. Du kan registrera din arbetsplats gratis.

Grankulla är en Rättvis handel-stad och vi uppmuntrar arbetsplatser att tillsammans med oss göra ansvarsfulla val. Av Grankulla stads arbetsplatser ingår redan många i nätverket Fairtrade@Work, bland annat stadshuset, Kasabergets skolcentrum, Villa Breda och hälsocentralen.

Här är fem bra skäl att byta till Fairtrade-kaffe

  1. Du stöder framtiden för småbrukare och deras familjer.
  2. Du säkerställ bättre arbetsvillkor, rättigheter och lagstadgade löner för de anställda.
  3. Du ger producenterna en Fair Trade-bonus, det vill säga en bonus som tilläggs på inköpspriset.
  4. Du gör en god gärning både för människor och miljö. Rättvis handel-kriterierna gäller både mänskliga rättigheter och miljöpåverkan.
  5. Du visar företag och beslutsfattare att du vill göra världshandeln mer rättvis och hållbar.

Läs mer om hur din arbetsplats kan gå med i Fairtrade@Work-nätverket (endast på finska)

Nätverket är för företag, teatrar, kontor, lärarrum, idrottsföreningar, organisationer eller vilken arbetsplats som helst där man njuter av kaffe eller te och eventuellt andra rättvisemärkta produkter. Att gå med och delta i nätverket är kostnadsfritt.