Takaisin ajankohtaisiin
28.3.2022 | Ympäristö

Suomalaisilla työpaikoilla juodaan päivittäin miljoonia kupillisia kahvia. Ei siis ole samantekevää, millaista kahvia juomme työpäivän aikana. Vaihda työpaikallasi kahvi ja tee Reiluksi ja tuo työpaikkasi mukaan kasvavaan Fairtrade@Work-verkostoon. Se on työyhteisöltä pieni, mutta vastuullinen päätös, jolla on positiivinen vaikutus viljelijöille ja ilmastolle. Voit rekisteröidä työpaikkasi mukaan maksutta.

Kauniainen on Reilun kaupan kaupunki, ja kannustamme työpaikkoja tekemään kanssamme vastuullisia valintoja. Kauniaisten kaupungissa moni työpaikka, kuten kaupungintalo, Kasavuoren koulukeskus, Villa Breda sekä terveyskeskus, ovat jo mukana Fairtrade@Work-verkostossa.

Tässä on viisi hyvää syytä vaihtaa Reilun kaupan kahviin:

  1. Tuet pienviljelijöiden ja heidän perheidensä tulevaisuutta. 
  2. Varmistat suurtilojen työntekijöille paremmat työolot- ja oikeudet sekä lakisääteiset palkat. 
  3. Mahdollistat tuottajille Reilun kaupan lisän eli kauppahinnan päälle tulevan bonuksen. 
  4. Toimit sekä ihmisten että ympäristön hyväksi. Reilun kaupan kriteerit koskevat niin ihmisoikeuksia kuin ympäristövaikutuksiakin. 
  5. Osoitat yrityksille ja päättäjille, että haluat muuttaa maailmankauppaa reilummaksi ja kestävämmäksi.

Lue lisää, miten voit ryhtyä Fairtrade@Work-työpaikaksi ja ilmoita työpaikkasi mukaan! 

Mukaan voi liittyä yritys, teatteri, kaupungin virasto, koulun opettajanhuone, urheiluseura, järjestö tai mikä vain työpaikka, jossa nautitaan kahvia tai teetä ja mahdollisesti muita Reilun kaupan tuotteita. Verkostoon liittyminen ja mukanaolo on maksutonta.