Mikä ihmeen digituki?

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, sähköisten palveluiden ja laitteiden käytön tukea. Tuen sisältö voi vaihdella verkkoasioinnin opastamisesta sovellusten asentamiseen ja käyttöönottoon. Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua.

Kirjasto

Voit varata ajan kirjaston maksuttomaan henkilökohtaiseen digitukeen, jos haluat rauhassa käydä läpi tietokoneeseen tai älylaitteisiin liittyviä ongelmia, tai oppia paremmaksi käyttäjäksi. Kirjaston työntekijä vastaa kysymyksiin ja selvittää kanssasi ongelmakohtia. Kirjasto tarjoaa digitukea arkipäivisin. Varaus tehdään kirjaston asiakaspalvelussa tai soittamalla numeroon 050 411 6504.
Kirjasto tarjoaa digitukea myös ilman ajanvarausta keskiviikkoisin klo 15–16.

Opetamme myös käyttämään Maisa.fi-palvelun verkkosivustoa ja sovellusta. Maisassa voit hoitaa sosiaali- ja terveysasioita missä ja milloin vain.

Seniorinetti

Vastaamme seniorien kysymyksiin tietokoneesta ja internetistä Seniorinetti-ryhmässä. Osallistuminen on täysin vapaata, voit osallistua vain kerran tai vaikka joka kerta. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Suosittelemme, että tuot mukanasi oman laitteen, mutta kirjastolla on tarjolla myös muutama lainalaite. Seniorinetti kokoontuu joka toinen torstai klo 13-15. Tarkemmat päivämäärät. Seniorinettiä ohjaa Dilxat Abdirim. Tervetuloa mukaan!

Granin lähiapu

Granin lähiapu tarjoaa digitukea kaikille kauniaislaisille. Granin lähiavun vapaaehtoiset voivat myös halutessasi tulla kotiisi tarjoamaan digitukea ja opastusta. Olethan yhteydessä puh. 040 0237 741 tai sähköpostitse toimisto@graninlahiapury.fi

Enter ry

ENTER ry on Uudellamaalla toimiva tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys. Toiminnan tarkoituksena on auttaa ikääntyneitä ihmisiä tietotekniikan käytössä ja lisätä heidän digitaalista osallisuuttaan. ENTER ry tarjoaa henkilökohtaista ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä etänä ja lähitukena. Enterillä ikäihmiset opastavat ikäihmisiä.

Enterin verkkosivuilta löydät mm. ohjeita digitaalisiin tilanteisiin ja laitteisiin, voit opiskella itse tai osallistua opintoryhmään. Tutustu Enterin tarjontaan. Jos digitaaliset laitteet ja palvelut ovat jo tuttua juttua, voit myös itse liittyä digiopastajaksi ja auttaa muita! Entersenior.fi

Kansalaisneuvonta

Kansalaisneuvonta on Digi- ja väestötietoviraston palvelu, joka opastaa oikean viranomaisen luo ja neuvoo palvelujen käytössä. Kansalaisneuvonnasta saat apua mm. viranomaisten sähköisten palveluiden käyttöön. Kansalaisneuvonnan kanssa voit asioida puhelimitse, chatissa, sähköisellä lomakkeella, sähköpostitse, etäyhteydellä tai tekstiviestillä. Kansalaisneuvonta.fi

Muistathan, että viranomaisilla itsellään on aina velvollisuus neuvoa omien sähköisten palveluidensa käyttöä. Keskeisimmät digitukeen liittyvät kysymykset ja vastaukset löydät Suomi.fi –palvelusta: Digituen keskeisimmät kysymykset ja vastaukset.

Testaa, millainen on oma digiprofiilisi!

Liikutko digimaailmassa rohkean pioneerin elkein, rennosti löytöretkeillen vai poimitko valikoiden matkaasi digin kultajyvät? Mitkä voisivat olla seuraavat digiaskeleesi ja miten teet digiseikkailustasi mukavan ja innostavan? Digiprofiileilla on kaikilla omat vahvuutensa, piirteensä ja toisaalta myös tunnistettavat mahdollisuudet seuraaviin digiaskeliin. Millainen on sinun profiilisi? Siirry testiin!

Älä jää yksin digihaasteiden kanssa!