vanhempi mies katsoo ipadia

Mitä on digituki?

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin, sähköisten palveluiden ja laitteiden käytön tukea. Tuen sisältö voi vaihdella verkkoasioinnin opastamisesta sovellusten asentamiseen ja käyttöönottoon. Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua.

Kirjasto

Tietotekniikkaopastusta senioreille: Enter ry ja Kauniaisten vapaaehtoiset seniorit antavat henkilökohtaista vertaisopastusta tietotekniikka-asioissa. Vastaanotto kirjastossa joka toinen torstai klo 13 – 15 ilman ajanvarausta. Ota mukaan omat laitteesi sekä tarvittavat tunnukset ja salasanat. Tarkat päivämäärät löytyvät Helmet.fi-sivustolta.

Digituki ajanvarauksella: Haluatko käydä rauhassa läpi tietokoneeseen tai älylaitteisiin liittyviä ongelmia? Varaa tunnin mittainen digitukiopastus kirjaston asiakaspalvelussa tai soittamalla numeroon 050 411 6504. Digitukea on tarjolla arkisin ja opastajana toimii kirjaston työntekijä.

SeniorSurf

Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-sivusto vahvistaa seniorien digiosallisuutta ja tukee digiopastuksia: Etäopastus senioreille — SeniorSurf

Ota yhteyttä

Digituki

Kirjasto tarjoaa digitukea ajanvarauksella ma-pe.
Ajan voit varata myös kirjaston asiakaspalvelussa.

Organisaatio
Kirjasto

Kaj Kankaanpää

vapaaehtoinen (suomi ja ruotsi)

Etätukea ja kotikäyntejä kuntalaisille: Windows ja Apple tietokoneet ja puhelimet

Erkki Ylitalo

vapaaehtoinen

Etätukea ja kotikäyntejä kuntalaisille: Windows-tietokoneet ja Android-puhelimet

Kauniaisten seniorijärjestöjen digiyhteyshenkilöiden pika-apu

Monesti laitteisiin ja sovelluksiin liittyvät haasteet tulevat yllättäen ja apua pitäisi saada mahdollisimman nopeasti. Näitä tilanteita varten voi olla yhteydessä Kauniaisten seniorijärjestöissäkin toimiviin IT-yhteyshenkilöihin: Erkki Ylitalo ja Kaj Kankaanpää. Jos et kaipaa välitöntä ratkaisua, suosittelemme ensisijaisesti varaamaan ajan kirjaston digitukeen.

Lisää tukea

Granin lähiapu tarjoaa digitukea kaikille kauniaislaisille. Granin lähiavun vapaaehtoiset voivat myös halutessasi tulla kotiisi tarjoamaan digitukea ja opastusta. Olethan yhteydessä puh. 040 0237 741 tai sähköpostitse toimisto@graninlahiapury.fi

Enter ry on Uudellamaalla toimiva tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys. Toiminnan tarkoituksena on auttaa ikääntyneitä ihmisiä tietotekniikan käytössä ja lisätä heidän digitaalista osallisuuttaan. ENTER ry tarjoaa henkilökohtaista ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden käytössä etänä ja lähitukena. Enterillä ikäihmiset opastavat ikäihmisiä. Enterin verkkosivuilta löydät mm. ohjeita digitaalisiin tilanteisiin ja laitteisiin, voit opiskella itse tai osallistua opintoryhmään. Tutustu Enterin tarjontaan. Jos digitaaliset laitteet ja palvelut ovat jo tuttua juttua, voit myös itse liittyä digiopastajaksi ja auttaa muita! Entersenior.fi

Kansalaisneuvonta on Digi- ja väestötietoviraston palvelu, joka opastaa oikean viranomaisen luo ja neuvoo palvelujen käytössä. Kansalaisneuvonnasta saat apua mm. viranomaisten sähköisten palveluiden käyttöön. Kansalaisneuvonnan kanssa voit asioida puhelimitse, chatissa, sähköisellä lomakkeella, sähköpostitse, etäyhteydellä tai tekstiviestillä. Kansalaisneuvonta.fi Muistathan, että viranomaisilla itsellään on aina velvollisuus neuvoa omien sähköisten palveluidensa käyttöä. Keskeisimmät digitukeen liittyvät kysymykset ja vastaukset löydät Suomi.fi -palvelusta: Digituen keskeisimmät kysymykset ja vastaukset.

Testaa, millainen on oma digiprofiilisi!

Liikutko digimaailmassa rohkean pioneerin elkein, rennosti löytöretkeillen vai poimitko valikoiden matkaasi digin kultajyvät? Mitkä voisivat olla seuraavat digiaskeleesi ja miten teet digiseikkailustasi mukavan ja innostavan? Digiprofiileilla on kaikilla omat vahvuutensa, piirteensä ja toisaalta myös tunnistettavat mahdollisuudet seuraaviin digiaskeliin. Millainen on sinun profiilisi? Siirry testiin!

Älä jää yksin digihaasteiden kanssa!