Lukuvuoden 2022-2023 harrastuslukujärjestykset löydät alta. Kerhot ovat käynnistyneet viikolla 36 ja pyörivät viikon 19 loppuun asti. Koulujen loma-aikoina ja pyhäpäivinä ei järjestetä kerhoja.

Mikä on Granimalli?

Granimalli pohjautuu valtakunnalliseen Harrastamisen Suomen malli –hankkeeseen. Granimallin tavoitteena on luoda lapsille mieluisia ja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteyteen. Se on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa toimintaa, jota pilotoitiin keväällä 2021 yli sadassa kunnassa ympäri Suomen.

Tavoitteena on luoda lapsille mieluisia ja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteyteen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lasten ja nuorten harrastaminen nähdään yhtenä tärkeänä hyvinvointiin liittyvänä tekijänä ja sen vuoksi sitä halutaan valtakunnallisestikin tukea. Harrastustarjonnan tarjonta perustuu nuorten ehdotuksiin, joita heiltä on Kauniaisissakin kyselty keväällä 2022 teetetyssä kyselyssä. Tavoitteena on myös löytää ne nuoret, jotka eivät harrasta mitään ja pyrkiä etsimään heille mielekästä vapaa-ajan toimintaa nuorisotyöntekijöiden avulla. Lukuvuonna 2021-2022 jopa 20% nuorista kertoi, että Granimallin harrastus on heidän ainoa harrastuksensa.

Harrastelukujärjestykset kouluille

Harrastekerhot järjestetään pääsääntöisesti kouluilla tai niiden välittömässä läheisyydessä. Jokaiselle koululle on räätälöity oma kerhotarjontansa. Tarjonnan määrä vaihtelee vielä toistaiseksi ohjaajien saatavuuden mukaan. Granimallin sivuilla on jokaisen koulun harrastelukujärjestys esillä lukuvuoden 2022–2023 osalta heti, kun ne saadaan valmiiksi.

Haluatko mukaan järjestämään Granimallin kerhoja lukuvuonna 2023–2024?

Ensi lukuvuoden Granimallin kerhoja suunnitellaan nyt. Jos haluat mukaan järjestämään kerhoja tai sinulla on ideoita ensi vuoden Granimallin kerhoista, ota yhteyttä Granimallin koordinaattoriin maija.tiainen@kauniainen.fi

Harrastaminen Kauniaisissa

Kauniaisissa on tarjolla myös muita harrastusmahdollisuuksia kuin Granimallin yhteydessä tarjottava maksuton harrastaminen perusopetusikäisille.

Ota yhteyttä

Maija Tiainen

Sivistystoimen suunnittelija

Granimallin ja iltapäivätoiminnan koordinaattori

Organisaatio
Sivistystoimi