Takaisin ajankohtaisiin
31.3.2022 | Ympäristö

Kauniainen on Reilun kaupan kaupunki, ja kannustamme työpaikkoja tekemään kanssamme vastuullisia valintoja.

Kuvassa näkyy käsiä, joissa erinäköisiä mukeja, sekä teksti "Juomme työpaikallamme Reilun kaupan kahvia ja teetä, koska se on reilua myös viljelijöille ja ympäristölle" sekä "#fairtradeatwork".

Ilmoita työpaikkasi mukaan Fairtrade@Work-verkostoon

Työpaikat voivat eri tavoin tukea Reilun kaupan toimintaa, esimerkiksi liittymällä Faitrtrade@Work-verkostoon. Kauniaisten kaupungissa moni työpaikka, kuten kaupungintalo, Kasavuoren koulukeskus, Villa Breda sekä terveyskeskus, ovat jo mukana Fairtrade@Work-verkostossa.

Tee niin kuin kirjasto, joka siirtyi kasvisruokaan sekä Reilun kaupan kahviin ja teehen

Kauniaisten kirjaston henkilökunnan keskuudessa kiinnostus ilmastotekoja kohtaan on kasvanut viime vuosina. Uusin linjaus on, että kirjasto tarjoilee lakto-ovo-vegetaarista ruokaa tarjoilutilaisuuksissa ja kauramaitoa kahvin kanssa. Kirjasto on myös päättänyt ostaa ainoastaan Reilun kaupan ja luomu-sertifioitua ja teetä.

Kirjasto haastaa kaupungin muut yksiköt ja myös Kauniaisten asukkaat ja yritykset ylittämään heidät ilmastotoimenpiteissään.

Kauniainen on Reilun kaupan kaupunki

Reilun kaupan kunnat ja kaupungit on kansainvälinen verkosto sekä arvonimi kunnille, jotka ovat sitoutuneet eettiseen ja kestävään kulutukseen Agenda 2030:n mukaisesti. Reilun kaupan kuntana olet osa kuntien verkostoa, jossa työskennellään yhdessä samojen tavoitteiden saavuttamiseksi. Suomessa Reilun kaupan kaupunkeja ja kuntia on 16, maailmalla Reilun kaupan kaupunkeja on yli 2000.

I love Grani muki