Tillbaka till aktuellt
16.1.2024 | Val

Förhandsröstningen i presidentvalet inleds i Finland onsdagen den 17.1.2024 och avslutas tisdagen den 23.1.2024. Förhandsröstningen vid det eventuella andra valet ordnas i Finland 31.1.–6.2.2024.

I Grankulla kan väljarna rösta på förhand i stadshuset (Thurmansallén 3). Röstlokalen är öppen ons–tors kl. 9–20, fre kl. 9–18, veckoslut kl. 10–16 och må–ti kl. 9–20.

Ingång till vallokalen sker via stadshusets bakdörr, där det inte finns trappor. Det kan hända att du måste köa utomhus en stund, så det lönar sig att klä sig enligt väder.

Statistiken för tidigare val visar att det kan vara rusning i början och i slutet av förhandsröstningen. Den första förhandsröstningsveckans kvällar har varit lite lugnare.

Bra att veta

  • Du kan förhandsrösta på vilket förhandsröstningsställe som helst i Finland. Du hittar alla förhandsröstningsställen på den här sidan: Allmänna förhandsröstningsställen (vaalit.fi).
  • Ta med ID för att kunna rösta. Identiteten kan styrkas med en officiell handling försedd med foto, såsom körkort, identitetskort eller pass.
  • Själva valdagen är söndagen 28.1. På valdagen röstar grankullabor i Mäntymäki koulu.