Takaisin ajankohtaisiin
16.1.2024 | Vaalit

Presidentinvaalin ennakkoäänestys kotimaassa alkaa keskiviikkona 17.1.2024 ja päättyy tiistaina 23.1.2024. Mahdollisen toisen vaalin ennakkoäänestys toimitetaan kotimassa 31.1.–6.2.2024.

Kauniaisissa ennakkoon voi äänestää kaupungintalossa (Thurmanin puistotie 3). Äänestyspaikka on auki ke–to klo 9–20, pe klo 9–18, viikonloppuna klo 10–16 sekä ma–ti klo 9–20.

Sisäänkäynti äänestykseen tapahtuu kaupungintalon takaoven kautta, missä on esteetön sisääntulo. Jonottaa voi joutua myös ulkona, joten suosittelemme pukeutumaan sään mukaan.

Aikaisempien vaalien ennakkoäänestystilastojen valossa ruuhkaa syntyy ennakkoäänestyksen alussa ja lopussa. Ensimmäisen ennakkoäänestysviikon illat ovat olleet hieman rauhallisemmat.

Hyvä tietää 

  • Voit äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa Suomessa. Löydät kaikki ennakkoäänestyspaikat tältä sivulta: Yleiset ennakkoäänestyspaikat (vaalit.fi).
  • Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan, jotta voit äänestää. Henkilöllisyyden voi todistaa virallisella kuvallisella asiakirjalla, kuten ajokortilla, henkilökortilla tai passilla.
  • Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28.1. Vaalipäivänä kauniaislaisten äänestyspaikka on Mäntymäen koulussa.