Tillbaka till aktuellt
21.2.2024 | Biblioteket

”Outsourca inte barnens fritid. Var inte blåögda. Ge dem tid och dra dem med er. Ge er in i vad de gör och ta reda på vad de gillar. Engagera er, det uppskattar barnen. Ni måste vara mer lockande än osunda företeelser. Felet är att vi tror att vi sköter om barnen men vi lyssnar inte på dem eller tar hand om dem på riktigt. Ge barnen tid.”

Från dessa ord av kommissarie Hannu Väänänen vid Västra Nylands polisstation började GE MIG TID-kampanjen.

Syftet med denna månadslånga kampanj var att få föräldrar att tillbringa mer tid tillsammans med sina barn, oavsett om det handlade om en gemensam hobby eller till exempel matlagning tillsammans. Det viktiga är inte vad som görs utan att det görs och att man är närvarande.

Under denna kampanj, som främst syntes i sociala medier, ordnade Grankulla stads välfärdstjänster kostnadsfria gemensamma aktiviteter för barn och föräldrar. Du kan fortsätta följa stadens evenemangskalender, där du hittar alla evenemang som staden arrangerar. I kalendern kan du också meddela om ett evenemang som du själv arrangerar.

Efter kampanjens slut gjorde vi en undersökning och feedbacken var främst mycket positiv. Vi fick totalt 163 svar, tack för var och en av dem. Feedbacken har gåtts igenom noggrant och vi försöker beakta den i vår verksamhet så långt som möjligt.

Vi hoppas att kampanjen gav nya sätt att tillbringa tid tillsammans mitt i det hektiska vardagslivet för din familj.