Tillbaka till aktuellt
8.1.2024 | Galleriet

”Outsourca inte barnens fritid. Var inte blåögda. Ge dem tid och dra dem med er. Ge er in i vad de gör och ta reda på vad de gillar. Engagera er, det uppskattar barnen. Ni måste vara mer lockande än osunda företeelser. Felet är att vi tror att vi sköter om barnen men vi lyssnar inte på dem eller tar hand om dem på riktigt. Ge barnen tid.” – Kommissarie, Hannu Väänänen

Tisdagen den 24.10.2023 organiserade Kauniaisten kouluyhdistys ett evenemang i Kasavuoren koulu för föräldrar och alla som intresserar sig för ungdomars ärenden. Under tillställningen behandlades ungdomskriminalitet och ungdomarnas situation i Grankulla ur polismyndighetens perspektiv.

Talare var kommissarie Hannu Väänänen som arbetar med ungdomsfrågor inom Polisinrättningen i Västra Nyland.

Den här kvällen blev startskottet för kampanjen GE MIG TID som syftar till att få föräldrar att tillbringa mer tid med sina barn i stället för att som Väänänen säger outsourca deras fritid.

Under kampanjen ordnar Grankulla stads välfärdstjänster gemensamma kostnadsfria aktiviteter för barn och föräldrar, såsom kostnadsfria idrottsturer, lästips, biljard, pingis, och e-sport. Utöver detta kommer vi att dela olika tips som du kan göra med ditt barn.

Grankulla musikinstitut och Grankulla konstskola lyfter fram temat i sin egen kommunikation och ordnar såvitt möjligt gemensamma aktiviteter för barn och föräldrar.

Evenemang

Windows to the Soul 2-27.1, Galleriet

Välkommen på konstutställning till Galleriet. Utställningen är kostnadsfri.

Ögat är själens fönster och fönster är husets ögon. De släpper in ljus i våra liv och speglar tillbaka vad de ser. Nyata arbetar med ylle och Ingrid målar på siden

windows to the SOUL.2-27.1.2024 kauniaisten galleria grankulla galleri. ingrid biese - Nyata Shapovalova

Kauniaisten Taitoluisteluklubin luistelukouluryhmä Aikuinen + lapsi 10.1, ishallen

Kauniaisten Taitoluisteluklubin luistelukouluryhmä Aikuinen + lapsi

Läshunden Bella 11.1, 25.1, biblioteket

Bella är en 5 år gammal Lagotto-flicka. Hon är en kompishund, som övar sig i läshundens viktigaste uppgift: att lyssna i lugn och ro. Bella älskar människor och speciellt barn. Man kan läsa för Bella på alla språk, speciellt bra förstår hon finska, svenska, ukrainska och ryska. Bella är en hypoallergen hund som inte löser hår. Hon älskar att bli kliad, så det får man gärna göra.

Lukukoira bella läshunden bella

GGF ordnar Open Gym 12.1, 19.1, 26.1, bollhallen

På Open Gym har barnen möjlighet att prova de olika redskapen och jumpa på egen hand. Tillfället är menat för barn i ålder 5 år och uppåt. Barn under 10 år skall ha med sig en vuxen.

GGF ordnar Open minigym 13.1., 27.1, bollhallen

Open Minigym ordnas i januari under två lördagar kl 14.30-16.00. Den 13.1 och 27.1 är barn under 6 år välkomna till Bollhallen för att röra på sig tillsammans med egen vuxen. På minigym för barnen leka, krypa, rulla, hänga och gunga fritt.

Perhe- ja minifutis GrIFK Areenalla 13.1, GrIFK Arenan

Kvällssaga med läshunden Emil 15.1, 22.1 och 29.1, biblioteket

På måndagskvällarna i januari kommer läshunden Emil och hans matte Raisa till barnavdelningen och läser kvällssagor. Eller nåja, Raisa läser och Emil lyssnar. Alla barn och familjer är välkomna att komma med och lyssna. Sagorna läses i bibbans sagorum, på svenska och/eller finska enligt behov.

Iltasatu lukukoira Emilin kanssa Kvällssaga med läshunden Emil

DigiLab – öppna dörrar 17.1, DigiLab, ungdomsgården

Designa och tryck ditt eget mönster på till exempel en skjorta eller tygkasse med DigiLabs stora bildskrivare och textilpress. Vi önskar att du skickar bilden (jpg/pdf) i förväg, eftersom det tar sin tid att printa bilden. Skicka din bild med epost till susanna.paavonen@grankulla.fi.

DigiLab Avoimet ovet Öppna dörrar Open Doors

En dag som ung 25.1, ungdomsgården Grani klubben

Kom och tillbringa kvällen på ungdomsgården med din tonåring, du kan spela biljard, E-sportspel eller till och med pingis. Din tonåring och handledare finns där för att hjälpa till vid behov. Vi erbjuder kaffe åt föräldrarna.

päivä nuorena en dag som ung

Boktipskväll på bibban 25.1, biblioteket

Kom till bibban på torsdag kväll och be oss om tips om böcker på svenska för barn i olika åldrar. Personalen har bullat upp med en stor hög böcker som vi tipsar om och lånar ut. Den finska motsvarande kvällen hålls 18.1.

Läshunden Emil 27.1, biblioteket

Läshunden Emil tar emot läsande barn på bibliotekets barnavdelning lör 27.1 kl. 12.30 – 14.30. Om du håller på att lära dig läsa, kan du komma och öva högläsning med Emil. Emil lyssnar i lugn och ro och rättar aldrig några fel. Du som vill läsa för Emil kan boka en 10 min lästid i bibbans kundtjänst (050 411 6504).

lukukoira Emil. läshunden Emil

Art House – Mean girls 30.1, Bio Grani

Från Tina Feys komiska sinne kommer en ny twist på den moderna klassikern, MEAN GIRLS.

Nya studenten Cady Heron (Angourie Rice) välkomnas till toppen av den sociala näringskedjan av elitgruppen med populäratjejer som kallas “The Plastics”. De styrs av den manipulerande ”drottningen” Regina George (Reneé Rapp) och hennes ”undersåtar” Gretchen (Bebe Wood) och Karen (Avantika).

Men när Cady gör det stora misstaget att falla för Reginas ex-pojkvän Aaron Samuels (Christopher Briney), hamnar hon själv i skottlinjen.

När Cady bestämmer sig för att besegra gruppens ledare med hjälp av sina utstötta vänner Janis (Auli’i Cravalho) och Damian (Jaquel Spivey), måste hon lära sig att vara trogen mot sig själv samtidigt som hon navigerar i den farligaste djungeln av alla: gymnasiet.