Tillbaka till aktuellt
14.2.2024 | Idrott

Simhallen och Wibit-bana

I simhallen är Wibit-banan på plats torsdagen 22.2 kl. 10–21 och fredag 23.2 kl. 6–21. Vattenhinderbanan är för simkunniga personer. Läs mer om Wibit-banan.

Simhallen är öppen må, ti, tors, fre kl. 6–21, ons kl. 9–21 och lö–sö kl. 10–18.

Skidspår och vindskyddet

Kasabergets motionsslinga (2,3 km) förvandlas på vintern till längdåkarnas paradis om vädret tillåter. Vi får också i år hjälp av Esbo stad för att underhålla spåren. De kör upp spåren alltid då de hinner och annars ansvarar våra egna yrkeskunniga underhållspersonal för underhållet.

På simhallens bakgård hittar du övningsspår för familjens yngsta. I år har vi också på centralidrottsplanen öppnat två spår för traditionell skidstil och möjlighet för skridskostil.

Brevid skidspåren på Kasabergets motionsbana finns en stig för fotgängare som går till vindskyddet och eldstaden. Du kommer väl ihåg att det är förbjudet att gå på skidspåren. Läs mer om vindskyddet och eldstaden.

Skridskoåkning

Sahara delas på vintern i tre delar. Rinken, skridskoåkare med klubba och enbart skridskoåkare. Vi önskar att anvisningarna följs så det är säkert och trevligt för alla på isen. Smedsplanen är stadens andra plan med uppvärmda omklädningsrum och toalett. Själva planen underhålls dagligen om vädret tillåter.

I ishallen ordnar vi allmänna skridskoåkningsturer på onsdagen 21.2. med klubba kl. 18–19 och lördagen 23.2 utan klubba kl. 12–13.

Info om skidspåren och uteisarna

Underhållspersonalen håller i synnerhet så här på vinter ett öga på vädret och gör sitt bästa för att hålla platserna i skick. Vill du ha färska uppgifter om skidspårets eller isarnas skick hjälper de gärna på telefonnumret 050 537 1340.

Skridskoåkning på Gallträsk

På grund av sjöns osäkra isförhållanden underhåller staden inte isbanor, vakar för vinterbad eller bryggor. Därmed är användningen av dessa på vars och ens eget ansvar.

Då isläget tillåter har den lokal invånarföreningen Kole ry (Kauniaisten omaehtoisen liikkumisen edistäjät ry) plogat upp en 1,4 km lång skridskobana på isen. Du kan följa med Kole ry:s aktuella uppdateringar om skridskobanans skick på föreningens Facebook-sidor.

Slalombacken och pulkabacke

Under vintersäsongen ansvarar GrIFK – Apline rf för verksamheten vid slalombacken. Slalombacken är öppen må-fre kl. 10–18.30 och lö-sö kl. 9–17. Läs mer om slalombacken (grifkalpine.fi).

I skogen vänster om slalombacken finns ett belyst område för pulkaåkning. Trapporna vid sidan av backen underhålls inte under vintern.

Ungdomsgården

Ungdomsgården har öppet under sportlovet måndag 19.2 kl. 14.30–20 och fredag 23.2 kl. 14.30–20. I unccan kan man bland annat spela biljard och bordtennis, playstation, brädspel och e-sportspel i en trygg omgivning under vuxen handledning och uppsyn. På tisdagen, onsdagen och fredagen ordnar ungdomstjänsterna utflykter enligt ungdomarnas önskemål till olika ställen. Tyvärr har anmälningen till dessa stängt.

Andra evenemang

Under sportlovet ordnas det också andra evenemang i Grankulla:

  • Galleriets utställning visas i Galleriet fram till 27.2. Utanför Staden är en utställning där konstnären Erica Sjöberg vill gestalta den finska naturen genom målningar. Läs mer om evenemanget.
  • Grankulla konstskola ordnar för skolbarn en landskaps- och konstruktionskurs Världens bästa by 19–23.2 kl. 10–14. Läs mer om evenemanget.
  • GrIFK GG ordnar på onsdagar Aikuisten Kiekkokoulua kl. 7–8 (på finska). Läs mer om evenemanget.

Du hittar alla kommande evenemang i vår evenemangslista.

Bio Grani

Under sportlovet kan du också besöka Granins egna bio, Bio Grani. Du hittar bions program på Bio Granis webbsidor Bio Granis webbsidor (biograni.fi).

Månadens Art House film Ohjus visas 27.2. Art House– filmserien är ett samarbete mellan Bio Grani och Grankullas kulturtjänster.