Tillbaka till aktuellt
28.3.2024 | Miljö

På onsdagen 27.3.2024 samlades Grankullas personal och invånare på stadshuset för att njuta av rättvis producerat kaffe, te och kakao samt choklad och bananer. Tillställningen hölls eftersom Grankulla har varit en Rättvis handel-stad i fem år. Tack till alla som deltog!

Grankulla har genom beslut i stadsfullmäktige åtagit sig att främja rättvis handel. Med titeln Rättvis handel-stad har vi åtagit oss att till exempel erbjuda rättvisemärkt kaffe och te vid våra egna evenemang och informera invånarna om rättvis handel. Vi lyfter också fram möjligheterna med Rättvis handel och sammanför intressenter. Ett centralt kriterium för att få titeln är att öka stadens hållbara inköp och ständigt utveckla verksamheten. 

Rättvis handel-certifiering är ett enkelt och effektivt sätt att främja ansvarstagande och göra handel mer rättvis. Den tar hänsyn till både mänskliga rättigheter och miljön. 

I våra inköp av produkter som kaffe, te, honung och bananer använder vi oss av rättvisemärkta produkter. Vi överväger också en utvidgning av produktutbudet.

I Finlands sortiment finns redan över 1700 olika rättvisemärkta produkter som har Rättvis handel-märket. Det lönar sig att leta efter dessa produkter också i den egna närbutiken!