Takaisin ajankohtaisiin
28.3.2024 | Ympäristö

Keskiviikkona 27.3.2024 kokoonnuttiin Kauniaisen henkilöstön ja asukkaiden kesken kaupungintalolle juomaan reilua kahvia, teetä ja kaakaota sekä syömään reilua suklaata ja banaania. Tilaisuus pidettiin, sillä Kauniainen on ollut Reilun kaupan kaupunki jo viisi vuotta. Kiitos kaikille osallistujille!

Kauniainen on kaupunginvaltuuston päätöksellä sitoutunut edistämään reilua kauppaa. Reilun kaupan kaupunki -arvonimen myötä kaupunki on sitoutunut esimerkiksi tarjoamaan omissa tilaisuuksissaan reilusti tuotettua kahvia ja teetä sekä tiedottamaan Reilusta kaupasta asukkailleen. Nostamme esiin myös Reilun kaupan mahdollisuuksia ja tuomme sidosryhmiä yhteen. Yhtenä arvonimen keskeisenä kriteerinä on kaupungin kestävien hankintojen lisääminen ja toiminnan kehittäminen jatkuvasti. 

Reilun kaupan sertifiointi on helppo ja vaikuttava tapa edistää vastuullisuutta ja kehittää kaupankäyntiä reilummaksi. Se ottaa huomioon sekä ihmisoikeudet että ympäristön. 

Käytämme hankinnoissamme Reilun kaupan tuotteista kahvia, teetä, hunajaa ja banaania, mutta tuotevalikoiman laajennusta ollaan myös pohtimassa.

Suomen valikoimista löytyy jo yli 1700 erilaista Reilun kaupan tuotetta, joissa on Reilun kaupan merkki. Näitä tuotteita kannattaa myös jokaisen etsiä oman lähikaupan valikoimista!