Tillbaka till aktuellt
5.4.2024 | Miljö

För husbolag erbjuds det under våren flera kostnadsfria utbildningar, evenemang och diskussionstillfällen. Nedan hittar du en lista över evenemang som arrangeras av Klimatinfo, energirådgivningen för Helsingfors husbolag och städerna. Utbildningarna och evenemangen ordnas på finska.

16.4: Elförsörjning för småhus -webbinarium

Elpriset är ett återkommande ämne och även en kontinuerlig problem för många småhusboende. Hur bildas försäljnings- och överföringspriserna för el, hur förväntas priserna utvecklas i framtiden, vilket elavtal skulle vara förnuftigt just nu, hur kan man genom enkla åtgärder spara el eller till och med styra förbrukningen flexibelt med hänsyn till prisutvecklingen?

Dessa frågor svarar vi på i ett kostnadsfritt Teams-webbinarium arrangerat av HSY:s Klimatinfo och Tampere Ekokumppanit Oy på tisdagen 16.4. kl. 17.30–19.

Läs mer (på finska): Pientalon sähköilta -webinaari (ilmastoinfo.hsy.fi)

22.4: Bostadsbolagets värmesystem i skick -webbinarium

När värmesäsongen är på väg att avslutas är det en bra tid att stanna upp och fundera på hur väl bostadsbolagets värmesystem har fungerat och om det behövs justeringar eller reparationer inför nästa säsong.

Dessa frågor kommer att behandlas i HSY:s Klimatinfos webbinarium 22.4 kl. 17.30–19. Webbinariet är kostnadsfritt och kommer att hållas via Teams på distans.

Läs mer (på finska): Taloyhtiön lämmitysverkosto kuntoon -webinaari (ilmastoinfo.hsy.fi)

24.5: Energikommunikationsverktyg för husbolagets styrelse -workshop (max 34 deltagare)

I workshoppen får du tillgång till innehåll som kan anpassas för ditt eget husbolag (till exempel en kommunikationskalender), vilket stödjer framgången för energirenoveringar och engagerar invånarna i gemensamma energieffektivitetsmål.

Workshopen erbjuder praktiska råd och konkreta kommunikationsverktyg för att förbättra husbolagets energikommunikation. Dessa kan även tillämpas på andra kommunikationsområden för husbolaget.

Läs mer (på finska): Taloyhtiön hallituksen energiaviestintätyökalut -työpaja Stoassa (ilmastoinfo.hsy.fi)

Övriga evenemang