Tillbaka till aktuellt
30.8.2022 | Miljö

Den tillgängliga leden som byggdes förra året har i år förlängts vidare från den nuvarande rastplatsen till trottoaren på Södra Mossavägen, en sträcka på cirka 75 meter.

I den västra delen av mossen finns nu en ca 250 meter lång tillgänglig spångad led med rastplats. Nu kan du göra en utflykt till Träskmossen också med rullstol eller barnvagn.Vägen till den tillgängliga leden går via övergångsstället vid Elevhemsvägen 5 och via träbron vid Södra Mossavägen. Den smala spångade leden från rastplatsen slutar vid Gallträsks västra strand.

Du kan parkera din bil på parkeringsplatsen vid Bollhallen på adressen Elevhemsvägen 11.

Träskmossen är en högmosse på 4,5 hektar som ligger väster om Gallträsk i Grankulla. Området skyddades 1988 med stöd av naturvårdslagen som ett lokalt betydelsefullt område. En naturstig med informationstavlor löper genom området. Den östra delen av naturstigen har en smal spångad led över mossen. Nu har den spångade leden utsträckts också till mossens västra del i enlighet med rekommendationerna i vård- och underhållsprogrammet för Träskmossen, eftersom terrängen är väldigt sliten där.

Mer information på stadens webbplats: