Takaisin ajankohtaisiin
30.8.2022 | Kuntatekniikka

Viime vuonna rakennettua esteetöntä kulkureittiä on tänä vuonna jatkettu suon keskiosan levähdyspaikalta Eteläisen Suotien jalkakäytävälle noin 75 metriä.

Suon länsiosassa on nyt noin 250 metriä pitkä esteetön pitkospuureitti ja levähdyspaikka. Suoluontoon tutustuminen on nyt mahdollista myös pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa. Esteettömälle reitille on kulku Oppilaskodintien yli kulkevan suojatien kautta, osoite Oppilaskodintie 5, sekä Eteläisen Suotien puusillan kautta. Levähdyspaikalta itään kulkeva kapea pitkospuureitti päättyy Gallträskin länsirannalle.

Ajoneuvon voi pysäköidä Palloiluhallin pysäköintialueelle, osoite Oppilaskodintie 11.

Gallträsk-järven länsipuolella sijaitseva Kauniaisten Träskmossen on 4,5 hehtaarin laajuinen keidassuo, joka on rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla vuonna 1988 paikallisesti merkittävänä kohteena. Alueen halki kulkee opastettu luontopolku, jonka itäosassa kulkua ovat helpottaneet kapeat pitkospuut. Träskmossenin hoito- ja kunnostussuunnitelman suositusten mukaisesti pitkospuita on nyt jatkettu myös suon länsiosaan, missä maasto on erittäin kulunut.

Lisätietoa suoalueesta kaupungin sivuilla: