Tillbaka till aktuellt
15.4.2024 | Miljö

Grankulla stad är igen detta år med i Yles kampanj En miljon soppåsar. Målet med kampanjen är att inspirera människor att samla in en miljon påsar skräp från sin omgivning. I kampanjen deltar sammanlagt 181 kommuner och städer!

I fjol samlade kampanjen En miljon soppåsar som Yle ordnade över 200 000 påsar skräp. I år ska vi öka potten och siktar på en hel miljon påsar! Samla skräp där du rör dig och registrera påsarna du har samlat i vår skräpräknare.

Kampanjen börjar på måndag 15.4.2024 kl. 9 och slutar onsdag 5.6.2024 kl. 20.

Kom med och samla ihop en miljon soppåsar!

Du kan delta i kampanjen En miljon soppåsar oberoende av om din egen hemkommun är med eller inte. Du behöver inte anmäla dig för att delta. Kom alltså med ensam eller tillsammans med familj eller vänner.

Vi uppmanar alla invånare att delta i kampanjen genom att samla skräp. Ange sedan de insamlade soppåsarna i räknaren vid den ort där du har samlat in soppåsarna. Utöver det gemensamma goda kommer det alltså att vara en riktig tävling mellan orterna i Finland! Skräpräknaren hittar du på adressen svenska.yle.fi/miljonsoppasar.

För att undvika att räknaren används fel behöver du vara inloggad med Yle-konto för att registrera påsar

Hur deltar jag?

Det är enkelt att delta, och du kan göra det ensam eller tillsammans:

  1. Ta med dig skräpplockare, handskar och en tom soppåse. Du kan också låna skräpplockare från biblioteket i Grankulla!
  2. Gå ut – ensam eller tillsammans
  3. Plocka skräp i omgivningen
  4. För skräpet till blandavfallet då påsen är full
  5. Gå till adressen svenska.yle.fi/miljonsoppasar och logga in på ditt Yle-konto. Ange hur många soppåsar du har samlat ihop och på vilken ort du har samlat dem
  6. Utmana dina vänner att delta!