Takaisin ajankohtaisiin
15.4.2024 | Ympäristö

Kauniaisten kaupunki on tänäkin vuonna mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Kampanjassa on mukana yhteensä 181 kuntaa ja kaupunkia!

Viime vuonna kampanjassa kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa. Nyt kasvatamme pottia, ja tähtäämme miljoonaan roskapussiin! Kerää roskat reitiltäsi ja merkitse ne roskalaskuriin.

Kampanja alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Kerätään yhdessä miljoona roskapussia – tule mukaan!

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tule siis mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa!

Kannustamme kauniaislaisia osallistumaan kampanjaan keräämällä roskia. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskurin löydät osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Väärinkäytösten ehkäisemiseksi roskapussien ilmoittamiseen tarvitaan Yle Tunnus.

Kuinka osallistun kampanjaan?

Osallistuminen on helppoa ja onnistuu yksin tai yhdessä:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi. Voit myös lainata roskapihtejä Kauniaisten kirjastosta!
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Mene sivulle yle.fi/miljoonaroskapussia ja kirjaudu Yle-tunnuksellasi. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Lisätietoa kampanjasta