Tillbaka till aktuellt
22.3.2024 | Miljö

Visa ditt stöd för en hållbar framtid genom att stänga onödiga elektroniska apparater och släcka lampor under en timme på lördagen 23.3! Earth Hour är ett globalt initiativ som betonar miljömedvetenhet och kampen mot klimatförändringar. Miljontals människor runt om i världen deltar i Earth Hour-evenemanget 23.3 genom att släcka lamporna i en timme kl. 20.30–21.30 lokal tid. 

Vi deltar, delta du också!

Grankulla stad deltar även detta år genom att släcka lamporna på stadshuset, Junghans, Petra, Nya Paviljongen, ungdomsgården och Svenska skolcentrum i en timme.  

Vi utmanar också alla grankullabor att släcka lamporna och stänga apparaterna hemma lördagen 23.3 kl. 20.30–21.30. Vi uppmuntrar också till energibesparing under andra tider. Du kan läsa tips om det här: www.astettaalemmas.fi/sv/spartips.

Huvudmålet för Earth Hour är inte att spara el utan att lyfta fram olika sätt att bekämpa klimatförändringar. Det viktigaste är en hållbar vardag, men att delta i ett globalt evenemang skapar tro på kraften i gemensamma insatser! Om vi alla gör små och stora handlingar för miljön i vår vardag blir effekterna globalt sett mycket betydande. 

Evenemanget uppmuntrar samhällen och företag att ta steg mot en mer hållbar livsstil. I Finland deltar många städer och organisationer i Earth Hour-evenemanget, och de förenar sina krafter under den globala miljöaktivismdagen. 

Grankulla har som mål att bli en klimatneutral stad senast 2030

Den resurssmarta färdplanen styr stadsborna mot ett mer klimatneutralt liv, bidrar till att förebygga utarmning av mångfalden i naturen samt till att minska förbrukningen av naturresurser till en globalt hållbar nivå.