Takaisin ajankohtaisiin
22.3.2024 | Ympäristö

Ilmaise tukesi kestävällä tulevaisuudelle sammuttamalla turhat sähkölaitteet ja valot tunnin ajaksi lauantaina 23.3! Earth Hour on globaali aloite, joka korostaa ilmastonmuutoksen torjuntaa ja ympäristötietoisuutta. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa osallistuvat Earth Hour -tapahtumaan 23.3. sammuttamalla valot tunniksi välillä 20.30–21.30 paikallista aikaa.  

Osallistumme tapahtumaan, osallistu sinäkin!

Kauniaisten kaupunki osallistuu myös tänä vuonna sammuttamalla kaupungintalon, Junghansin, Petran, Uuden Paviljongin, nuorisotalon sekä Svenska skolcentrumin valot tunniksi.  

Haastamme myös kauniaislaiset mukaan sammuttamaan valot ja laitteet lauantaina 23.3. klo 20.30–21.30. Kannustamme sähkön ja energian säästöön muulloinkin, voit lukea vinkkejä siihen esimerkiksi täältä: www.astettaalemmas.fi/saastovinkit.

Earth hourin päätavoite ei olekaan säästää sähköä vaan tuoda esiin ilmastonmuutoksen torjunnan erilaisia keinoja. Tärkeämpää on kestävä arki, mutta osallistuminen maailmanlaajuiseen tapahtumaan luo uskoa yhteisen tekemisen voimaan! Jos kaikki teemme pieniä ja suuria tekoja ympäristön hyväksi arjessamme on vaikutukset globaalisti todella suuret.  

Tapahtuma rohkaisee yhteisöjä ja yrityksiä ottamaan askelia kohti kestävämpää elämäntapaa. Suomessa monet kaupungit ja organisaatiot ovat mukana Earth Hour -tapahtumassa, yhdistäen voimansa maailmanlaajuisen ympäristöaktivismipäivän kunniaksi.  

Kauniaisten tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä

Resurssiviisauden tiekartta ohjaa kaupunkilaisia kohti hiilineutraalisuutta, globaalisti kestävää luonnonvarojen kulutusta, luonnon monimuotoisuuden turvaamista ja kestävän kehityksen muita ympäristötavoitteita.