Digistöd

Om du i lugn och ro vill gå igenom problem med datorn, surfplattan eller telefonen, eller bara öva dig i att använda teknikprylar, kan du boka tid till personligt digistöd i Grankulla bibliotek. En i bibliotekets personal svarar på frågor och reder ut problem med dig.

Vi lär också ut hur man använder hälsotjänsten Maisa, via sidan maisa.fi eller appen. I Maisa kan du smidigt sköta många social- och hälsovårdsärenden.

Du kan boka digistöd i en timme på vardagar. Reservera tiden på biblioteket eller ring oss på nummer 050 411 6504.

Seniorinetti

Vi svarar på dina frågor om datorer och internet i vår grupp Seniorinetti. Gruppens gemensamma språk är finska. Du kan delta en eller flera gånger efter behov. Ingen förhandsanmälan.

Varannan torsdag kl. 13-15, datum hittar du på Helmet.fi.

Hemservice

Bibliotekets hemservice Boken kommer är avsedd för grankullabor som inte kan besöka biblioteket pga funktionsnedsättning, sjukdom eller hög ålder. Hemservicen besöker kunden en gång i månaden och har med sig de böcker kunden beställt. Samtidigt returneras färdiglästa böcker.

Äldrevården i Grankulla kan få tillgång till en bokkärra för längre tid via hemservicen.

Hemservicen är gratis. Ring oss på 050 411 6514, så berättar vi mer.

Dagis och skolor

Dagisgrupper och skolklasser kan komma överens med biblioteket om skräddarsytt samarbete. Vi erbjuder bl.a. bokprat, sagostunder, användarutbildningar och materialpaket.

Kontakta Alexandra Berg, alexandra.berg@kauniainen.fi

Evenemang

Biblioteket är Grankullas eget kulturhus. I det breda utbudet av evenemang hittar du författarkvällar, föreläsningar, bokcirklar, konserter, teater och mycket annat. Bäst med allt: det är helt gratis att delta. Läs mer om kommande evenemang på Helmet.fi.

Klimatinfo: biblioteket har förbundit sig till Grankulla stads klimatmål, där Grankulla är koldioxidneutralt 2035. Klimatmålen märks bl.a. som evenemang kring temat klimat och hållbarhet.

Övrig service

En heltäckande lista över bibliotekets tjänster och utrustning hittar du på Helmet.fi.