Tillbaka till evenemang

Wild Women

3.7.2023 27.7.2023

Wild Women
3.-27.7.2023 Nicole Hjelt

Nicole Hjelt, bildkonstnär, maskerare och rekvisitör, är född 1993 i Grankulla. Fr.o.m. hösten bor och arbetar hon i Snappertuna. Våren 2023 tog hon bachelor examen i bildkonst vid Yrkeshögskolan Novia.

Komplicerade relationer. Känslor som fastnar i halsen. Tårar som aldrig blir till saltvatten. Abstrakta tankar som du inte kan sätta ord på. Mänskliga misstag som verkar oförlåtliga för stunden. Bokstäver som aldrig blir meningar. Och meningar som aldrig får luft.

Hjelt älskar att arbeta med färger och bristen på dem, kontrast, skarpa linjer och drag i det mänskliga ansiktet. Hon är fascinerad och hämtar sin inspiration från olika kulturer samt mänskliga uttryck och känslor. Genom hennes konst strävar Nicole efter att skildra djupt rotade känslor och väcka dem till liv.

I Hjelts konstnärliga arbete jobbar hon väldigt brett med allt från måleri, teckning, ord, performance och video. Hon experimenterar och utforskar just nu konceptet att skapa självporträtt på olika sätt. Ju mer Nicole tänker på kärnan i begreppet självporträtt märker hon att det inte finns några gränser i skapandet och det får henne att känna mig fri.

Grankullas kulturtjänster har valt att för den andra gången att erbjuda Galleriet till en ung konstnär under juli månad.

Genom att erbjuda denna möjlighet strävar stadens kulturtjänster efter att ge en plattform och utrymme för en lovande ung konstnär att visa upp sin konstnärliga vision och kreativitet för en bredare publik. Detta initiativ erkänner inte bara unga konstnärers potential och värde, utan främjar även tillväxten och utvecklingen av den lokala konstgemenskapen.

Galleriets utrymme, känt för sin ljusa estetik och tillgängliga plats i biblioteket, fungerar som en perfekt bakgrund för konstnären att visa sina verk och interagera med besökare. Utställningen ger en unik möjlighet för konstnären att få exponering, knyta kontakter med konst- och kulturentusiaster och etablera sig inom stadens kulturlandskap.

Dessutom lyfter denna satsning upp kulturtjänsternas vilja för att främja en livlig och inkluderande konstscen i Grankulla. Genom att specifikt rikta sig till unga konstnärer strävar kulturtjänsterna efter att överbrygga klyftan mellan etablerade och nyare konstnärer, vilket främjar samarbete och utbyte mellan generationerna.

Slutligen, genom att erbjuda utrymmet för en ung konstnär inom kulturfältet, visar stadens kulturtjänster sitt engagemang för att främja kreativitet, stödja framväxande talang och säkerställa den fortsatta tillväxten av Grankullas lokala konstgemenskap.

Utställningens vernissage är på måndagen 3.7 kl. 16.00-17.30 och är öppet för alla, välkommen!
Vernissage evenemanget på Facebook

Vad: Wild Women – utställning
När: 3.-27.7.2023
mån – fre kl. 11.00-18.00
lör – sön stäng
Var: Galleriet i Grankulla, Thurmansplatsen 6
Kostar: Fritt inträde
Arrangörer:
Grankullas kulturtjänster och Nicole Hjelt

Galleriet är kostnadsfritt att besöka, öppet för alla åldrar och tillgängligt för personer med nedsatt rörelseförmåga.
Grankulla stads kulturtjänster ansvarar för galleriets verksamhet.

Inträdesavgift

Fritt inträde

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Tilläggsinformation

Gisela Montonen

Kultur- och kommunikationsplanerare
Organisation
Bildning - Kulturväsendet