Takaisin tapahtumiin

Wild Women

3.7.2023 27.7.2023

Wild Women
3.-27.7.2023. Nicole Hjelt

Nicole Hjelt, kuvataiteilija, maskeeraaja ja rekvisitööri, on syntynyt vuonna 1993 Kauniaisissa. Syksystä 2023 lähtien hän asuu ja työskentelee Snappertunassa. Keväällä 2023 hän suoritti kuvataiteen kandidaatin tutkinnon Novian ammattikorkeakoulussa.

Monimutkaiset ihmissuhteet. Tunteet, jotka jäävät kurkkuun kiinni. Kyyneleet, jotka eivät koskaan muutu suolavedeksi. Abstraktit ajatukset, joita et voi pukea sanoiksi. Inhimilliset virheet, jotka näyttävät hetkellisesti anteeksiantamattomilta. Kirjaimet, jotka eivät koskaan muodostu lauseiksi. Ja lauseet, jotka eivät koskaan saa ilmaa.

Hjelt rakastaa työskennellä väreillä ja niiden puutteella, kontrastilla, terävillä viivoilla ja ihmiskasvojen piirteillä. Hän on lumoutunut ja ammentaa inspiraatiota eri kulttuureista sekä ihmisten ilmaisusta ja tunteista. Nicole pyrkii taiteensa kautta kuvaamaan syvään juurtuneita tunteita ja herättämään ne eloon.

Hjelten taiteellisessa työssä hän työskentelee laajasti maalauksen, piirustuksen, sanan, performanssin ja videon parissa. Hän kokeilee ja tutkii tällä hetkellä omakuvan käsitettä eri tavoin. Mitä enemmän Nicole ajattelee omakuvan ydintä, sitä enemmän hän huomaa, ettei luomisessa ole rajoja, mikä tekee hänestä tunteen vapaudesta.

Kulttuuripalvelut on tehnyt jännittävän päätöksen, tarjoamme arvostetun Galleriatilan koko heinäkuuksi nuorelle taiteilijalle jo toista kertaa!

Tarjoamalla tämän mahdollisuuden kaupungin kulttuuripalvelut pyrkivät antamaan alustan ja tilan lupaavalle nuorelle taiteilijalle, jotta he voivat esitellä taiteellista visiotaan ja luovuuttaan laajemmalle yleisölle. Tämä ele ei ainoastaan tunnusta nuorten taiteilijoiden potentiaalia ja arvoa, vaan myös kannustaa paikallisen taideyhteisön kasvua ja kehitystä.

Galleriatila, joka tunnetaan kirkkaasta estetiikastaan ja näkyvästä sijainnistaan, toimii täydellisenä taustana valitulle taiteilijalle heidän teostensa esittämiseen ja vierailijoiden kanssa vuorovaikutukseen. Tämä kuukauden mittainen näyttely tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden taiteilijalle saada näkyvyyttä, luoda yhteyksiä taideharrastajiin ja vakiinnuttaa asemaansa kaupungin kulttuurimaisemassa.

Lisäksi tämä aloite korostaa kaupungin omistautumista elinvoimaisen ja inklusiivisen taideympäristön luomiseen. Kohdentaessaan erityisesti nuoria taiteilijoita, kulttuuripalvelut pyrkivät siltaamaan kuilua vakiintuneiden ja nousevien taiteilijoiden välillä, edistäen yhteistyötä ja monen sukupolven välistä vuorovaikutusta.

Lopulta tarjoamalla tilaa nuorelle taiteilijalle kulttuurialalla, kaupungin kulttuuripalvelut osoittavat omistautumisensa luovuuden edistämiseen, nousevan lahjakkuuden tukemiseen sekä paikallisen taideyhteisön jatkuvan kasvun ja elinvoiman varmistamiseen.

Näyttelyn avajaiset ovat 3.7. klo 16.00-17.30. ja ovat avoimet kaikille, tervetuloa!
Facebook tapahtuma – Avajaiset.

Mitä: Wild Women – näyttely
Milloin: 3.-27.7.2023
ma – pe klo 11.00-18.00
la – su kiinni
Missä: Kauniaisten Galleria, Thurmaninaukio 6
Maksaa: Ilmainen sisäänpääsy
Järjestäjät: Kauniaisten kulttuuripalvelut ja Nicole Hjelt

Galleria on ilmainen, ikärajaton ja saavutettava.
Gallerian toiminnasta vastaa Kauniaisten kulttuuripalvelut.

Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy

Ikäraja

Ikärajaton tapahtuma

Lisätietoja antaa

Gisela Montonen

Kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija
Organisaatio
Sivistystoimi