Tillbaka till evenemang

Tuomas Rounakari: Bear Awakener skivsläppskonsert till förmån för Ukrainska Mödrar.

8.5.2022 kl. 18.00 20.00

Stora kriser väcker både nya samt uråldriga krafter i oss. I denna kris är människornas verkliga och ursprungliga identitet hotad, både i Ukraina, och också bland ursprungsbefolkningen i Ryssland.

Syftet med detta evenemang är att samlas kring en ritual, där vi får känna våra rötter samt komma i kontakt med vår inre natur.

Skivan Bear Awakener av Tuomas Rounakari, väcker den inom oss sovande, mytiska björnen. Låtarna har sitt ursprung i de jakt-festligheter, som de finska och karelska folken, samt våra brödrafolk hanti och mansi brukade ordna då de fält en björn. Myten om björnens födelse är identisk, nästan ord för ord, bland dessa folkslag, och det finns många gemensamma sånger, danser och ritualer som Tuomas Rounakari har studerat.

Tuomas Rounakari (f. 1977) är en finsk violinist, kompositör, etnomuskolog och föreläsare. Rounakari har undersökt de finsk-ugriska samt arktiska folkens rituella musik och även stark återupplivat den karelska traditionen med klagosånger [1]. Han har komponerat musik till så väl filmer, TV som teater. Han är medlem i gruppen Korpiklaani (sedan 2012), som spelar folk-metall, samt grundarmedlem i teatergruppen Ruska Ensemble, som samarbetar med ursprungsbefolkningar. Genom gruppen Korpiklaani, sin solokarriär samt via olika teaterproduktioner, är Rounakari bland de finska violinisterna, som har flest uppträdanden utomlands. Rounakaris hemsida

Nadiya rf stöder genom sin verksamhet flyktingar från kriget i Ukraina, samt andra som lider nöd i Finland, Ukraina eller annanstans i Europa.

Evenemangets intäkter går oavkortat till förmån för ukrainska mödrar. Understödsprodukter finns till salu på plats.
Nadiya rf stöder genom sin verksamhet flyktingar från kriget i Ukraina, samt andra som lider nöd i Finland, Ukraina eller annanstans i Europa.
Under tillställningen är det möjligt att ansluta sig som medlem till Nadiyas verksamhet.

Varmt välkomna!

Evenemanget ordnas i samarbete med Grankulla stad och Nadiya ry.

Vad: Tuomas Rounakari: Bear Awakener skivsläppskonsert till förmån för Ukrainska Mödrar.
När: 8.5.2022, Det bjuds på morsdagskaffe kl. 18
Konserten börjar kl. 18.30.
Var: Nya Paviljongen, Västra skolstigen 3, 02700 Grankulla
Kostar: Biljetter 25€/10€ Stödbiljett 35€ Här kan du köpa biljett
Mer information: info@nadiya.fi

 

Inträdesavgift

Biljetter 25€/10€ Stödbiljett 35€

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats