Tillbaka till evenemang

Den doftande jorden

12.2.2023 kl. 18.00 19.00

DEN DOFTANDE JORDEN

Trio Flamme sjunger Carita Holmströms sånger om vårt liv på jorden. Det bjuds på sånger om kärlek, längtan och jubelsånger till naturen som varvas med sånger om flykt, sorg och om att det alltid är någon som städar upp efter varje krig. På programmet pärlor ur Caritas sångarkiv daterade allt från 70-talet till sånger skrivna idag enkom för Trio Flamme. På scen ses utöver Trio Flamme även Esko Grundström och Carita Holmström själv.

Trio Flamme (Emilie Adolfsson, Daniela Fogelholm och Minna Nyberg) brinner för den finlandssvenska teatern, musiken och revytraditionen och har under årens lopp turnerat runtom i Finland och Sverige med ett flertal konsertprogram. Trion har producerat flera konserter som lyfter upp betydande finlandssvenska kompositörer som t.ex. Erna Tauro och Bengt Ahlfors: bl.a. Erna Tauro – Känslornas tonsättare, Tauro & Ahlfors – Visor för full hals och FLAMME + BEBBE = SANT!. Trio Flamme tilldelades Erna Tauro priset 2020 för sin mångåriga insats i framförandet av finlandssvensk teatermusik och teatervisor.

Carita Holmström är en musiker med en mångsidig och rik repertoar som verkligen förtjänar att lyftas upp. Carita är pianist, sångerska, kompositör, arrangör och gitarrist. Hon har som musiker etablerat sig som en gränsöverskridande kompositör och mångsidig musiker. Hennes första album We are what we do (1973) var folk- latin- och jazzinspirerad och fick genast YLEs pris, Årets Skiva. Efter detta har Carita komponerat såväl kammar-, teater- och körmusik som sångsviter, orgel- och kyrkomusik samt tre musikaler, en kammaropera och två baletter. Hon har gett ut 10 album med egen musik, de senaste är SJUNG SORGEN (2020) och två skivor med kammarmusik HIDDEN STORIES (2022). Hon fungerade som lektor i pianomusik vid Sibelius-Akademin i Helsingfors mellan åren 1983-2018.

Esko Grundström är en mångsidig musiker: att vara multi-instrumentalist, kompositör och studiomusiker är för honom likvärdiga uttrycksformer. Grundström är en passionerad och fördomsfri konstnär som arbetar främst med nyskrivna verk. Han ses ofta som musiker på huvudstadsregionens teaterhus, särskilt på Nationalteaterns scen. Hans spelar i ensemblerna Ilkka Arola Sound Tagine och Bergå Folk Project. Han har arrangerat och komponerat musik för bl.a. Helsinki Philharmonic Orchestra, Lapin kamariorkesteri och barnmusikorkestern Ammuu!. Grundström har kandidatexamen i musikpedagogik från Sibelius-Akademin. Hans huvudinstrument är kontrabas, basgitarr, dragspel, klaverinstrument och kantele.

Fotograf: Cata Portin

Vad: Den doftande jorden, en konsert med Trio Flamme, Carita Holmström och Esko Grundström.
När: Söndagen den 12.2 kl. 18.00 – 19.00, dörrar kl. 17.30.
Var: Villa Vallmogård, Vallmogränd 3
02700 Grankulla
Kostar: 20€, med kort och kontant från Grankullas stadshus info från och med 23.1.23. Fritt inträde med Kaikukort. Ifall det finns biljetter kvar på evenemangsdagen säljer vi dem med kontantbetalning vid dörren.
Arrangör: Grankulla kulturtjänster

Det finns få parkeringsplatser bredvid Villa Vallmogård. Vi ber er att lämna bilen i början av Vallmogränd.

Inträdesavgift

20€ / Fritt inträde med Kaikukort

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats

Tilläggsinformation

Gisela Montonen

Kultur- och kommunikationsplanerare
Organisation
Bildning - Kulturväsendet