Tillbaka till evenemang

Tomas Foto

1.7.2022 kl. 11.00 29.7.2022 kl. 18.00

Galleriet sommarutställningar började med den 17-åriga Martha Cloete Parmas första konstutställning och nu i juli har vi den 76-årige Tomas Törnqvists första fotografiutställning. Båda utställningarna är ett samarbete med Grankullas kulturtjänster. Galleriet är öppet hela sommaren.

Tomas Törnkvist är en 76-årig granibo sedan 1983. Han är fysiker till yrket, men hans passion är fotografering.

Han började fotografera på 1950-60 -talet. De äldsta bilderna på utställningen är från 1961. Tomas är inte en föreningsmänniska, men han hörde till Amatörfotografklubben i Helsingfors. Där deltog han i klubbens fototävlingar under två år och vann bl. a. klubbens mästerskap samt årets bild. Fotoklubben skickade sina bilder till internationella utställningar, där Tomas vann två gånger FIAP utmärkelse (Fédération Internationale de l’Art Photographique).

Tomas var äldre forskare i VTT  samt Senior Adviser i FN/UNIDO samt IAEA, ett internationellt samarbete, som var mycket givande.
Nu utställer Tomas en blandning av gamla svartvita bilder samt nyare digitala färgbilder. En del bilder är tagna av granibor i Grankulla. Hans favoritställen i Grani är simhallen, Gallträsk samt Thurmansparken.
Utställningen består av cirka fyrtio bilder, största delen i storleken 44 x 33 cm.

Utställningen är ett samarbete med Grankullas kulturtjänster.
Galleriet är gratis att besöka, öppet för alla åldrar och tillgängligt för personer med funktionsnedsättning.
Grankulla stads kulturtjänster ansvarar för galleriets verksamhet.

Utställningen är öppen 1 – 29.7
Mån – Fre 11 – 18
Lör – Sön stängt

Inträdesavgift

Fritt inträde

Åldersgräns

Ingen åldersgräns