Takaisin tapahtumiin

Tomas Foto

1.7.2022 klo 11.00 29.7.2022 klo 18.00

Gallerian kesänäyttelyt alkoivat 17-vuotiaasta Martha Cloete Parman ensimmäisestä taidenäyttelystä ja heinäkuussa on 76-vuotiaan Tomas Törnqvistin ensimmäinen valokuvanäyttely. Molemmat näyttelyt ovat tehty yhteistyössä Kauniaisten kulttuuripalveluiden kanssa. Galleria on auki koko kesän.

Tomas Törnqvist on ollut Kauniaislainen vuodesta 1983 asti. Tomas on fyysikko ammatiltaan ja valokuvaus on hänen intohimo.

Tomas aloitti valokuvaamisen 1950 -60-luvulla. Näyttelyn vanhimmat kuvat ovat vuodelta 1961. Kiinnostusta yhdistyksiin Tomaksella ei ole koskaan ollut, vaikka hän onkin ollut Helsingin amatöörivalokuvauskerhon jäsen. Hän osallistui kerhon valokuvauskilpailuissa kahden vuoden aikana ja voitta muun muassa kerhon mestaruutta ja vuoden kuvaa. Valokuvauskerho lähettää jäsenien valokuvia kansainvälisille näyttelyille. Tomas on voittanut FIAP palkinnon kaksi kertaa. (Fédération Internationale de l’Art Photographique).

Tomas oli Vanhempi tutkija VTT:ssä sekä FN/UNIDO ja IAEA Senior Adviser, todella antoisessa kansainvälisessä yhteistyössä.

Tomas Foto näyttelyssä on sekoitus vanhoista mustavalko valokuvista sekä uusista digitaalisista värikuvista. Osa kuvista ovat kauniaislaisista. Tomaksen suosikkipaikat Kauniaisissa ovat uimahalli, Gallträsk sekä Thurmanipuisto.
Näyttely sisältää noin neljäkymmentä valokuvaa, suurin osa ovat 44 x 33 cm.

Näyttely on tehty yhteistyössä Kauniaisten Kulttuuripalveluiden kanssa.

Galleria on ilmainen, ikärajaton ja saavutettava.

Gallerian toiminnasta vastaa Kauniaisten kulttuuripalvelut.

Kesä aukioloajat
ma – pe 11 – 18
la – su kiinni

Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy

Ikäraja

Ikärajaton tapahtuma