Tillbaka till evenemang

On the Other Side

25.11.2023 kl. 15.00 3.12.2023 kl. 19.00
Nyata Shapovalova. ON THE OTHER SIDE. 25.11-3.12.2023 15.00-19.00 Villa Junghans Entrance: Old side, upstairs. OPENING PARTY 25.11 AT 15.00!

ON THE OTHER SIDE

Eye contact is perhaps the most soulful touch. Eyes can tell much more than words or actions. The eyes never lie.
What do you see in the eye of the beholder? Love? Condemnation? Criticism? Fear? Danger? Or maybe trust?
Or maybe you see a reflection of yourself in the eyes of another person?
Try to hold your gaze and feel what your inner voice is telling you.

After some time, you may realize that there is someone on the other side of your gaze towards whom your gaze is directed. And now you are no longer the one who is looked at, but the one who looks….

Grankullas kulturtjänster ordnade våren 2023 för första gången en öppen ansökan för Villa Junghans konstnärsrum. Lokala kulturaktörer fick möjligheten att ansöka om rummet för användning under hösten 2023 och våren 2024, med avsikt att använda det som arbetsplats eller ateljé. Den valda konstnären blev den ukrainska Nyata Shapovalova. Nyata Shapovalova håller nu sin första konstutställning med filt konst.

Vernissaget är på lördagen den 25.11 kl. 15 och är öppen för alla. Utställningen är kostnadsfri att besöka. Tyvärr måste vi informera om att eftersom huset är gammalt och rummet ligger på andra våningen, så är det inte tillgängligt för personer med rörelsehinder. Det finns endast trappor.

Mitt namn är Nyata Shapovalova, och jag är glad att välkomna er till min ateljé. Jag vill berätta några ord om mig själv. Jag föddes i staden Kharkiv, Ukrainas första huvudstad. Jag är utbildad som lärare i antika språk och har arbetat både som lärare och konstnär. När kriget började genomlevde jag de värsta veckorna i skydd, och när det blev klart att det inte längre var möjligt att stanna i Ukraina, packade jag hela mitt liv i en enda ryggsäck och kom till Finland med min son och katt. Här påbörjar jag ett nytt liv.

Jag har arbetat med torr- och våtfiltning i 14 år. Jag använder fårull som material, vilket jag anser vara det mest mångsidiga, flexibla och fantastiska materialet. Det tillåter mig att använda olika tekniker, blanda färger, skapa volym och göra målningar, imitera stenar och keramik. Nästan vilken idé som helst kan förverkligas i ull: från kläder och skor till skulpturer och målningar. Filten är mitt sätt att terapi, meditation och självutveckling.

Vad: On the Other Side – konstutställning
När:  26.11-3.12.2023 kl. 15.00-19.00. Vernissage: 25.11 kl. 15.00.
För vem: Alla som är intresserade av konst.
Kostnad: Kostnadsfri.
Var: Villa Junghans, gamla sidan och andra våningen. Använd dörren på bilden nedan. Leagränden 4, 02700 Grankulla.

Inträdesavgift

Fritt inträde

Åldersgräns

Ingen åldersgräns