Takaisin tapahtumiin

On the Other Side

25.11.2023 klo 15.00 3.12.2023 klo 19.00
Nyata Shapovalova. ON THE OTHER SIDE. 25.11-3.12.2023 15.00-19.00 Villa Junghans Entrance: Old side, upstairs. OPENING PARTY 25.11 AT 15.00!

ON THE OTHER SIDE

Eye contact is perhaps the most soulful touch. Eyes can tell much more than words or actions. The eyes never lie.
What do you see in the eye of the beholder? Love? Condemnation? Criticism? Fear? Danger? Or maybe trust?
Or maybe you see a reflection of yourself in the eyes of another person?
Try to hold your gaze and feel what your inner voice is telling you.

After some time, you may realize that there is someone on the other side of your gaze towards whom your gaze is directed. And now you are no longer the one who is looked at, but the one who looks….

Kauniaisten kulttuuripalvelut järjesti keväällä 2023 ensimmäisen hakukierroksen Villa Junghansin taitelijahuoneelle. Paikalliset kulttuuritoimijat saivat mahdollisuuden hakea huonetta käyttöönsä syksylle 2023 ja keväälle 2024, tarkoituksenaan käyttää sitä työtilana tai ateljeena.

Valituksi taitelijaksi nousi ukrainalainen Nyata Shapovalova. Nyata Shapovalova pitää nyt ensimmäistä taidenäyttelyään huovutustaiteella.

Avajaiset järjestetään lauantaina 25.11. klo 15., ja ne ovat avoimet kaikille. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Valitettavasti meidän on ilmoitettava, että koska talo on vanha ja huone sijaitsee toisessa kerroksessa, se ei ole esteetön liikuntarajoitteisille henkilöille. Rakennuksessa on vain portaat.

Hei! Nimeni on Nyata Shapovalova, ja olen iloinen toivottaessani teidät tervetulleeksi ateljeeseeni. Haluaisin kertoa muutaman sanan itsestäni. Synnyin Kharkivin kaupungissa, Ukrainan ensimmäisessä pääkaupungissa. Koulutukseltani olen muinaiskielten opettaja ja olen työskennellyt sekä opettajana että taiteilijana. Kun sota alkoi, jouduin kokemaan kauheimmat viikot suojassa, ja kun kävi selväksi, ettei Ukrainassa ollut enää mahdollista pysyä, pakkasin koko elämäni yhteen ainoaan reppuun ja saavuin Suomeen poikani ja kissani kanssa. Täällä aloitan uuden elämän.

Olen työskennellyt kuivahututus- ja märkähuovutustekniikalla 14 vuoden ajan. Käytän materiaalina lampaanvillaa, joka mielestäni on kaikkein monipuolisin, joustavin ja hämmästyttävin materiaali. Se mahdollistaa erilaisten tekniikoiden käytön, värien sekoittamisen, tilavuuden luomisen ja maalausten tekemisen, kivien ja keramiikan imitoinnin. Lähes mikä tahansa idea voidaan toteuttaa villasta: vaatteista ja kengistä veistoksiin ja maalauksiin. Huovutus on minulle terapian, meditaation ja itsetuntemuksen väline.

Mitä: On the Other Side – taidenäyttely.
Missä: 25.11.-3.12. klo 15.00.-19.00. Avajaiset: 25.11. klo 15.00.
Kenelle: Kaikille jotka ovat kiinnostuneet taiteesta.
Maksaa: Ilmainen sisäänpääsy.
Missä: Villa Junghans, vanha puoli, toinen kerros. Alla olevasta kuvasta näet mistä ovesta voi tulla sisään. Leankuja 4, 02700 Kauniainen.

Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy

Ikäraja

Ikärajaton tapahtuma