Tillbaka till evenemang

Sånger från brottsregistret – och en inblick i rättspsykologi

4.5.2024 kl. 18.00 21.00

Sånger från brottsregistret – och en inblick i rättspsykologi

Sångerskan, rättspsykologen och fackboksförfattaren Julia Korkman uppträder på Nya Paviljongen i Grankulla med sin populära konsertserie Sånger från brottsregistret. Tillsammans med de fantastiska musikerna Aki Hauru, Teemu Mattsson, Joakim Berghäll och Robi de Godzinsky granskas under konserten frågor såsom varför människor begår brott, hur vi kan förstå brottslighet i ljuset av statistik och forskning, samt hur justitiemord kan se ut. I låtarna och talturerna kring temat behandlas såväl falska erkännanden som sexualbrott, stalking och våld i nära relationer. Musiken består av kända sånger från olika genrer, från allt mellan folkvisor till cabaret och jazz, nyarrangerade i mörka tongångar för konsertserien av Aki Hauru.

Evenemanget är en del av Grankullas kulturtjänster Open Call till samarbetsevenemang på Nya Paviljongen under våren 2024.

Musiker
Julia Korkman – Sång, tal
Aki Hauru – Arrangemang, gitarr
Robi de Godzinsky – Piano, kontrabas, sousafon
Teemu Mattsson – Trumpet, piano
Joakim Berghäll – Baritonsaxofon, trummor

Julia Korkman är arbetslivsprofessor vid ämnet juridik vid Åbo Akademi, specialplanerare vid Europas kriminalpolitiska institut HEUNI, forskare och docent i rättspsykologi samt eftertraktad föreläsare. År 2022 gav hon ut den prisbelönta populärvetenskapliga boken Minnets makt. Berättelser från rättssalen. Hon har konserterat aktivt som sångerska de senaste åren och gav ut sitt debutalbum Kvar i mig tillsammans med Claes Andersson år 2019 och deltagit i flera andra skivproduktioner. Den kommande skivan Sånger från brottregistret blir hennes tredje skiva som solist.

Robi de Godzinsky är pianist, basist och susafonist och en av Finlands ledande ljudtekniker. Gitarrist Aki Hauru spelar gitarr i bl a Django Collective Helsinki-bandet. Teemu Mattsson är en av de främsta finländska jazztrumpetisterna och spelar i ett stort antal olika sammansättningar, bl a UMO jazz orkester. Joakim Berghäll är musiker och kompositör vars huvudinstrument är saxofon men som också behärskar bl a cello, slagverk, bas och gitarr.

Länkar
Köp biljetter.
Följ evenemanget på Facebook
Facebook: Julia Korkman – Lauluja Rikosrekisteristä
Instagram: @laulujarikosrekisterista
juliakorkmanmusic webbsida

Vad: Sånger från brottsregistret – och en inblick i rättspsykologi
När: Lördagen 4.5.2024 kl. 18.00-21.00, dörrar kl. 17.30
Var: Nya Paviljongen, Västra skolstigen 3, 02700 Grankulla
Kostar: 30€- normal
25€ – studerande/beväring/pensionär
20€- 15-18 åringar
Köp din biljett här! Fritt inträde med Kaikukort

Konserten produceras i samarbete med Grankulla stad och M. Agency. Evenemanget stöds av Kone stiftelsen.

Reservera din Kaikukort biljett via epost: margit.ojaniemi@gmail.com

Tillgänglighet
Vi rekommenderar att ni besöker Nya Paviljongen med kollektivtrafik. Det finns endast ett fåtal parkeringsrutor i närheten av Nya Paviljongen, ifall ni kommer med bil kan ni lämna den vid järnvägsstationens parkeringsplats. Utanför Nya Paviljongen finns parkeringsrutor för personer med nedsatt rörlighet. Det är tillåtet att lämna av personer utanför Nya Paviljongen.

Nya Paviljongen är tillgänglig, man når konsertsalens första och sista bänkrader utan hinder. Det finns hiss för att ta sig till första raden.

Inträdesavgift

20€ / 25€ / 30€

Åldersgräns

15

Evenemangets webbplats

Tilläggsinformation

Gisela Montonen

Kultur- och kommunikationsplanerare
Organisation
Bildning - Kulturväsendet