Tillbaka till evenemang

Beröringens eko

18.8.2022 kl. 17.00 19.00

Borgå stads projekt Kultur i byn kommer till Grankulla denna höst.
Mer information om projektet och de andra städernas evenemang hittar du på Borgå stads hemsida

Verkstaden beröringens eko är en scenkonstrundtur i Vallmogårdens omgivning. Under verkstaden kommer vi att utforska hur vår miljö öppnar sig för oss som en mångfacetterad helhet. När vi inte bara går och tittar på den, utan försöker ta nya perspektiv på bekanta miljöer genom rörelse och beröring. Arbetet fokuserar på huden som bärare och givare av information. Hur samlar vi in information genom beröring? Hur känns olika ytor och material om vi fokuserar på dem genom beröring utan hjälp av synsinnet? Hur resonerar dessa förnimmelser i kroppen?

Verkstaden är två timmar lång och bygger på Anna Olkinuoras performance-konst praktik i offentliga rum som utvecklats under de senaste tre åren. Övningarna i verkstaden är rörelse- eller dansövningar samt skrivövningar. Verkstaden vänder sig till alla som är intresserade av scenkonst, arkitektur eller något annat ämne och kräver inga förkunskaper av deltagarna.

• Vi börjar inomhus, för att lära känna övningarna och värma upp

• Vi flyttar oss ut, för att experimentera med övningar, producera rörelse och text som omger den med arkitekturens idéer

• Vi flyttar oss tillbaka inomhus, reflekterar över övningarna genom att skriva och rita. Slutligen finns det möjlighet att dela med sig av sina erfarenheter till hela gruppen.
Kläder som passar vädret, och anteckningsutrustning om så önskas. (Papper och pennor finns också hos verkstadsinstruktören.)

Mer information om verkstäderna från verkstadsintruktören Anna Olkinuora, aolkinuora@gmail.com

Vad: Beröringens eko verkstäder
När: 16.8.2022 kl. 14.00 – 16.00
18.8.2022 kl. 17.00 – 19.00
28.9.2022 kl. 15.00 – 17.00
Var: Vallmogård, Valmogränd 3
02700 Grankulla
Kostar: Fritt inträde
För vem: Verkstaden vänder sig till alla som är intresserade av scenkonst, arkitektur eller något annat ämne och deltagarna kräver inga förkunskaper.
Arrangörer: Grankulla kulturtjänster, Anna Olkinuora och Kultur i byn – Borgå Stad

Inträdesavgift

Fritt inträde

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats