Takaisin tapahtumiin

Kosketuksen kaikuja

18.8.2022 klo 17.00 19.00

Porvoon kaupungin hanke Kulttuuri Kylässä rantautuu myös Kauniaisiin tänä syksynä.

Lisää tietoa hankkeesta ja muiden kaupunkien tapahtumista löydät Porvoon kaupungin nettisivulta.

Kosketuksen kaikuja -työpaja on Vallmågordenin lähiympäristöön yhdessä tehtävä esitystaiteellinen kierros. Työpajan aikana tutkitaan sitä, miten ympäristömme avautuu meille moniaistisena kokonaisuutena, kun emme vain kävele katselemassa sitä, vaan kokeilemme liikkeen ja kosketuksen kautta ottaa uusia näkökulmia tuttuihin ympäristöihin. Työskentely keskittyy ihoon informaation kantajana ja antajana. Miten keräämme informaatiota kosketuksen kautta? Miltä erilaiset pinnat ja materiaalit tuntuvat, jos keskitymme niihin kosketuksen kautta ilman näköaistin apua? Miten nämä tuntemukset resonoivat kehossa?

Työpaja on kahden tunnin mittainen, joka perustuu Anna Olkinuoran viimeisen kolmen vuoden aikana kehittelemään julkisen tilan esitystaiteen praktiikkaan. Työpajassa tehtävät harjoitukset ovat liikkeellisiä tai tanssillisia, sekä kirjoitusharjoituksia.Työpaja on kaikille esitystaiteesta, arkkitehtuurista tai muuten vaan aiheesta kiinnostuneille, eikä siihen osallistuvilta vaadita mitään ennakko-osaamista.

Työpajan runko
• Aloitus sisätiloissa, harjoituksiin tutustuminen ja lämmittely
• Siirtymien ulos, harjoitusten kokeilua, liikkeen ja tekstin tuottamista ympäröivän
arkkitehtuurin antamien ideoiden mukaan
•Siirtyminen takaisin sisätiloihin, tehtyjen harjoitusten reflektointia kirjoittaen ja piirtäen. Lopuksi on mahdollisuus jakaa kokemuksiaan koko ryhmän kesken.
Mukaan säähän sopivat vaatteet, ja halutessaan muistiinpanovälineet. (Paperia ja kyniä löytyy myös työpajan ohjaajalta.)

Lisää tietoa tapahtumasta työpajan ohjaajalta Anna Olkinuora, aolkinuora@gmail.com

Mitä: Kosketuksen kaikuja työpajoja
Milloin 16.8.2022 klo 14.00 – 16.00
18.8.2022 klo 17.00 – 19.00
28.9.2022 klo 15.00 – 17.00
Missä: Vallmogård, Valmukuja 3
02700 Kauniainen
Maksaa: Ilmainen
Kenelle: Työpaja on kaikille esitystaiteesta, arkkitehtuurista tai muuten vaan aiheesta kiinnostuneille, eikä siihen osallistuvilta vaadita mitään ennakko-osaamista.
Järjestäjät: Kauniaisten kulttuuripalvelut, Anna Olkinuora ja Kulttuuri Kylässä – Porvoon kaupunki

Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy

Ikäraja

Ikärajaton tapahtuma

Tapahtuman verkkosivut