Tillbaka till evenemang

Musik från Karpaternas berg – Džerela Karpat (Lviv, UA)

15.10.2023 kl. 13.00 14.00
DŽERELA KARPAT(LVIV, UKRAINA). 15.10.23. klo/ kl. / at 13.00. 15 €. Uusi Paviljonki - Nya Paviljongen.

Etnomusikgruppen Džerela Karpat (Lviv, Ukraina)

Välkommen för att njuta av etnomusikgruppen Džerela Karpat-konserten “Musik från Karpaternas berg” på Nya Paviljongen, söndagen den 15 oktober 2023 kl 13.00.
Ukrainska virtuosmusiker uppträder med gammal etnomusik från Karpaternas region med traditionella folk instrument som tamburin, nai (panflöjt) och okarina. Sångaren Andrij Božensk kompletterar konserten med vackra ukrainska folkvisor. Kom och upplev en oförglömlig musikalisk resa till Karpaternas bergs mystiska värld!

Köp din biljett redan nu!

MUSIK FRÅN KARPATERNAS BERG

En stor kärlek till Ukrainas etnomusik och en oändlig önskan att ständigt utveckla sig själva och visa upp den forna folkmusiken har sex virtuosa musiker samlat ihop sig till etnomusikgruppen Džerela Karpat, känd och älskad både i Ukraina och runt om i världen.

Karisma, yrkeskunnande, enorm energi och hastighet är bara några av de egenskaper som beskriver etnomusikgruppen Džerela Karpat. Varje medlem i gruppen är skicklig och en unik artist och tolkare, de har var och en egen konstnärliga vision och kreativ tolkning. När sådana individer förenas resulterar det alltid i en utmärkt klang och en otroligt fantastisk upplevelse för lyssnaren.

Džerela Karpat repertoar inkluderar gammal etnomusik från västra delen av Ukraina. Den spelas på uråldriga folkliga instrument som tamburin, nai (panflöjt) och okarina. Tack vare gruppen har lyssnare med förkärlek för instrumentalmusik från Ukraina fått bekanta sig med gruppens musik i länder som Polen, Ungern, Tyskland, Österrike, Makedonien, Italien, Spanien, Rumänien, Bulgarien, Kanada och USA.

Gruppen besöker Finland för tredje gången. Under september-oktober 2023 kommer musikerna att framföra sin konsert “Musik från Karpaternas berg”. Programmet inkluderar ljusa och livfulla, unika musikstycken från små etniska grupper i Ukraina – invånare i Karpaternas berg, hutsuler och lemer. Musik från folket som bor i bergen, både känsliga och passionerade, sorgsna och glatt livliga, drömmande och hjältelika melodier, konserten bjuder på hela spektrumet av känslor och erfarenheter.

Andrij Božensk bidrar med en färgstark dimension till Džerela Karpat konsertprogram genom sin sång. Hans repertoar omfattar välkända ukrainska folkvisor.

Medlemmar i gruppen:
Rostislav Fedynets (konstnärlig ledare) – fiol
Juri Djakuntšak – bas, harmonika
Juri Reha – tamburin
Valeri Šafeta – harmonika
Vasyl Gamar – panflöjt, okarina, sopilka-flöjt
Andrij Božensk – sång, tamburin

Köp din biljett här!
Följ evenemanget på Facebook!
Ukrainas internationella kulturcenter.

Vad: Musik från Karpaternas berg – Etnomusikgruppen Džerela Karpat (Lviv, Ukraina)
När: Söndagen den 15 oktober 2023 kl 13.00-14.00, dörrarna öppnar kl 12.00.
Var: Nya Paviljongen, Västra skolvägen 3, 02700 Grankulla.
Biljettpris: 15€ / Fritt inträde med Kaikukort. Köp din biljett här!
För vem: Alla musikälskare som vill njuta av traditionell ukrainsk etnomusik och kultur.
Arrangör: Grankulla kulturtjänster.

Reservera din Kaikukort biljett via epost: Cecilia.McMullen@grankulla.fi

Inträdesavgift

15€ / Fritt inträde med Kaikukortet.

Åldersgräns

Ingen åldersgräns

Evenemangets webbplats