Takaisin tapahtumiin

Musiikkia Karpaattien vuorilta – Džerela Karpat (Lviv, UA)

Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat
(Lviv, Ukraina)

Tervetuloa nauttimaan etnomusiikkiryhmä Džerela Karpatin konsertista ”Musiikkia Karpaattien vuorilta” Uudessa Paviljongissa sunnuntaina 15.10.2023 klo 13.00. Ukrainalaiset virtuoosimuusikot esittelevät vanhaa etnomusiikkia Karpaattien alueelta käyttäen perinteisiä kansansoittimia kuten symbaalia, naillaa ja okariinaa. Laulaja Andrij Božensk täydentää ohjelmistoa upeilla ukrainalaisilla kansanlauluilla. Tule kokemaan unohtumaton musiikkimatka Karpaattien vuoristojen tunnelmalliseen maailmaan!

Osta lippusi jo nyt!

MUSIIKKIA KARPAATTIEN VUORILTA

Suuri rakkaus omaan ja yleensä etnomusiikkiin, loputon halu jatkuvasti kehittää itseään ja pyrkimys esitellä muinaista kansansoitintaidetta on tuonut yhteen kuusi virtuoosimaista muusikkoa. Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat on tunnettu ja rakastettu niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa.

Karisma, ammattitaito, valtava energia ja vauhti ovat vain osa ominaisuuksia, joilla etnomusiikkiryhmä Džerela Karpatia voi kuvata. Jokainen ryhmän jäsen on erittäin ammattitaitoinen ja omaperäinen esiintyjä ja tulkitsija, jokaisella on oma taiteellinen näkemyksensä ja luova taiteellinen tulkintansa. Kun tällaiset yksilöt saadaan yhteen, tuloksena on aina erinomainen sointi ja uskomattoman upea kuuntelukokemus.

Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla, kuten symbaalilla, nailla (panhuilu) ja okariinalla. Ryhmän ansiosta ukrainalaisen instrumentaalimusiikin helmiin ovat tutustuneet tätä taiteenalaa arvostavat kuulijat Puolassa, Unkarissa, Saksassa, Itävallassa, Makedoniassa, Italiassa, Espanjassa, Romaniassa, Bulgariassa, Kanadassa ja USA:ssa.

Ryhmä tulee Suomeen jo kolmannen kerran. Syys-lokakuussa 2023 muusikot esittävät konserttiohjelmansa Musiikkia Karpaattien vuorilta. Ohjelmassa kuullaan Ukrainan pienten etnisten ryhmien – Karpaattien vuoristolaisten, hutsulien ja lemkien – heleitä ja eloisia, omintakeisia musiikkiteoksia. Vuorilla asuvan kansan musiikissa, niin tunteellisissa kuin tulisissa, murheellisissa ja railakkaan iloisissa, unelmoivissa ja sankarillisissa melodioissa kuuluu tunteiden ja kokemusten koko kirjo.

Värikkään lisän Dzerela Karpatin konserttiohjelmaan tuo laulaja Andrij Boženskin esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja.

Ryhmän jäsenet:
Rostislav Fedynets (taiteellinen johtaja) – viulu
Juri Djakuntšak – basso, harmonikka
Juri Reha – symbaali
Valeri Šafeta – harmonikka
Vasyl Gamar – panhuilu, okariina, sopilka-pilli
Andrij Boženski – laulu, tamburiini

Osta lippusi jo nyt!
Seuraa tapahtumaa Facebookissa!
Ukrainan kansainvälinen kulttuurikeskus.

Mitä: Musiikkia Karpaattien vuorilta – Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat (Lviv, Ukraina)
Milloin: Sunnuntaina 15.10.2023. klo 13.00.-14.00. ovet klo 12.00.
Missä: Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, 02700 Kauniainen.
Maksaa: 15€ / Ilmainen sisäänpääsy Kaikukortilla. Osta lippu nyt!
Kenelle: Kaikille musiikin ystäville, jotka haluavat nauttia perinteisestä ukrainalaisesta etnomusiikista ja kulttuurista.
Järjestäjä: Kauniaisten kulttuuripalvelut

Lipun varaaminen Kaikukortilla:
Varaa lippusi lähettämällä sähköpostia: Cecilia.McMullen@Kauniainen.fi

Tapahtuman hinta

15€ / Ilmainen sisäänpääsy Kaikukortilla

Ikäraja

Ikärajaton tapahtuma

Tapahtuman verkkosivut