Tillbaka till aktuellt
26.4.2023 | Idrott

Har du kommit ihåg att fylla i dina steg från igår?” hördes det i korridorerna på stadshuset. Under mars månad deltog hela stadens personal i en Må bra-kampanj, vars mål var att skapa motionsglädje och förbättra personalens välmående. 

För att uppmuntra personalen att delta i Må bra-kampanjen fick de använda en arbetstimme i veckan för eget välmående. Kampanjen främjade välmående både under arbetsdagen och på fritiden. Personalen delade med sig av tips och berättade om vad de gjort, allt från skidning till meditationslistor.

Hela personalens totala antal steg för mars blev 15 797 279.  Må bra-kampanjen fick en stor mängd tack och flera valde att gå till jobbet i stället för att åka bil eller kollektivt. Ett flertal märkte att de hade mer energi och att vardagen piggades upp med pausgympa. Det kom även önskemål om en fortsättning på kampanjen.

Varför var kampanjen då så omtyckt? En orsak var kanske den lättsamma tävlingen mellan stadens sektorer. Vinnaren avslöjades i stadshuset på tisdagen 25.4 med ballonger och donitsar. Vinnaren av kampanjen blev allmänna förvaltningen, ett stort grattis till dem!