Tillbaka till aktuellt
21.6.2023 | Småbarnspedagogik och utbildning

Vi bjöd in alla barn under skolåldern i Grankulla att delta i en teckningstävling, med temat G-ekorren från strategin och det övergripande tankesättet för småbarnspedagogiken och förskoleundervisningen, ”starka rötter, bärande vingar”.

Över 50 barn deltog i tävlingen och Grani-ekorren är på många olika äventyr och platser i barnens teckningar. Ett stort tack till alla deltagare för era fantastiska, färgglada och fantasifulla bidrag!

Dagisgrupperna fick beundra och rösta på de verk som deltog i tävlingen i stadshusets entréhall på tisdagen. Tack till alla som kom och röstade!

Och vinnaren är …

Tävlingen var mycket jämn och tuff, men den teckning som röstades fram som vinnare är bilden nedan, ritad av Leonid – Grattis!

Det vinnande konstverket kommer att pryda omslaget till Grankullas kommunala läroplan för förskolan. Vi belönar också vinnaren med två åkband till Borgbacken.

7-åriga Leonid är en flitig tecknare, och tävlingens bidrag ritade han på familjens semester i Kroatien. Den fina vinnarteckningen föreställer Grani-ekorren som kör en blå bil vid ett soligt och vackert landskap. I teckningen syns stora berg, så kanske Grani-ekorren är på äventyr just vid Kroatiens bergstoppar? Möjligtvis var det teckningens fantasifullhet, äventyrlighet och färggrannhet som ledde till att den fick flest röster och vann hela tävlingen!

Teckningstävlingens vinnare: Leonid.

Tre teckningar belönades också med bokpris. Vinnarna av bokpriser är bilderna nedan, ritade av Benjamin, Ellen och Dorian. Grattis till alla vinnare!

Vinnare av bokpriser: Benjamin, Dorian och Ellen (till vänster).

Verken är utställda i stadshusets entréhall fram till den 30.6. Efter midsommar är stadshuset öppet som vanligt må–fre kl. 8–15.45 och ti–tors också 17–19.30. Välkommen att titta på barnens fina teckningar!