Tillbaka till aktuellt
6.11.2023 | Kultur

Svenskfinlands största kulturevenemang Svenska veckan börjar på onsdagen 8.11 i Grankulla med Sylvia Plaths barnhistorier som vaknar till liv i en alldeles egenartad föreställning, Whizz, whirr, bang, clang!

Programmet fortsätter med musik på Villa Breda 8.11 kl. 13.00 då jazzgitarristen och kompositören Mathias Sandberg med band intar scenen! Evenemanget är öppet för både Villa Bredas invånare och Grankullabor.

I år är Grankulla bibliotek också med och firar Svenska veckan. De inleder starkt med Röjsfasoner med Teater Tapir på fredagen 10.11, en färgstark show med dikter främst ur finlandssvenska bilderböcker.

På fredag 10.11 eftermiddag bjuder kulturtjänsterna till Svenska veckan-kaffe och med en möjlighet att träffa nya vänner över språkgränserna. Alla personer över 70 år är välkomna, oberoende av modersmål. Kom med för att hitta ny vänskap och sällskap över språkgränserna. Kanske du hittar en ny fiskekompis eller någon att gå på museum med, eller till och med kärlek.

Svenska veckan når sin höjdpunkt på söndagen 12.11 med Ami Aspelunds konsert Amis Album – 50 år på estraden, det blir musik, fotografier och videosnuttar.

Biljetterna kan köpas via fienta.com för 25€ eller på plats med kontanter.