Takaisin ajankohtaisiin
6.11.2023 | Kulttuuri

Ruotsalaisuuden viikkoa vietetään aina marraskuussa ruotsalaisuuden päivän 6.11. yhteydessä. Kauniaisissa kulttuuritapahtuma alkaa keskiviikkona 8.11. Sylvia Plathin lastentarinoilla, jotka heräävät eloon aivan omintakeisessa esityksessä Whizz, whirr, bang, clang!

Ohjelma jatkuu musiikilla Villa Bredassa 8.11. klo 13.00, kun jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg bändinsä kanssa valtaavat lavan! Tapahtuma on avoin sekä Villa Bredan asukkaille että Kauniaisten asukkaille.

Tänä vuonna Kauniaisten kirjasto juhlistaa myös ruotsalaisuuden viikkoa. He aloittavat vahvasti Röjsfasoner-teatteriesityksellä Teater Tapirilta perjantaina 10.11, värikäs show, joka sisältää runoja pääasiassa suomenruotsalaisista kuvakirjoista.

Perjantaina 10.11 iltapäivällä kulttuuripalvelut tarjoavat ruotsalaisuuden viikko -kahvitilaisuuden, jossa on mahdollisuus tavata uusia ystäviä kielirajojen yli. Kaikki yli 70-vuotiaat ovat tervetulleita, äidinkielestä riippumatta. Tule löytämään uusia ystävyyssuhteita ja seuraa kielirajojen yli. Ehkä löydät uuden kalastuskaverin tai jonkun, jonka kanssa käydä museossa tai jopa rakkauden.

Ruotsalaisuuden viikko saavuttaa huippunsa sunnuntaina 12.11. Ami Aspelundin konsertilla, Amin Albumi – 50 vuotta estraadilla, siellä kuullaan musiikkia, nähdään valokuvia ja videonpätkiä. Liput voi ostaa fienta.comista 25 eurolla tai paikan päältä käteisellä.