Tillbaka till aktuellt
24.8.2023 | Miljö

Finska naturens dag firas på lördagen 26.8, men i Grankullas skolor firade vi dagen på förhand på tisdagen 22.8.

I lågklasserna bekantade sig en del av klasserna med Finlands natur genom att spela skogsbingo och olika uppgifter om skogens fåglar. I Kasavuoren koulu ordnades också lämpligt temaprogram under lektionerna, och Hagelstamska skolan hade besök från Natur och miljö.

På gymnasiet bekantade sig eleverna med temadagens ämne med hjälp av experter. Rasmus Sihvonen från Sitras Luonto ja talous-projekt berättade för eleverna i Kauniaisten lukio om förhållandet mellan natur och ekonomi. I Grankulla Gymnasium Samskola höll Natur och Miljös verksamhetsledare Camilla Sederholm en föreläsning om Finlands natur, skogar och naturens mångfald.

Dessutom bjöd vi på blåbärspaj som efterrätt i alla skolorna.

Hur tänker du fira finska naturens dag?

Kom med på en naturutflykt! På fredagen 25.8. ordnar vi utflykten En titt in i fladdermössens värld kl. 21–24, kom ihåg att anmäla dig! På lördagen 26.9 kan du delta i utflykten de fantastiska tickorna i Kasabergsskogen kl. 11–14. Du hittar mer info om utflykterna här.

Om du söker efter passande böcker så har biblioteket ställt ut två temabord. Där hittar du olika böcker för olika åldrar om Finlands natur. Bibliotekets öppettider hittar du här.