Tillbaka till aktuellt
7.2.2022 | Kultur

Tips till bidragssökande: hur du förbättrar din egen projektidé och ansökan.

Under vårvintern 2022 ordnas informationstillfällen om kommuners bidragsformer och -praxis åt sökande av olika bidrag och i synnerhet aktörer inom konst och den kreativa branschen. I slutet av mars är temat produktifiering av kreativt arbete. Tillfällena ordnas på distans.

Serien börjar torsdagen den 17 februari. Då ligger fokus på bidragsansökningar och hur man kan förbättra sin egen ansökan och göra projektidén tydligare. Webbinariet arrangeras på finska kl. 10–11 och på svenska 13–14.

Utbildare är kulturproducenterna Miira Holländer från Borgå och Ona Sandberg från Helsingfors. Tillsammans har de erfarenhet av att både skriva och behandla ansökningar.

“En bra ansökan som gjorts omsorgsfullt skiljer sig ur mängden och det går smidigt att behandla en sådan. I bästa fall förbättrar du din projektidé under ansökningsprocessen. Det lönar sig att satsa på presentationen av projektidén. Vid utbildningen ger vi tips för hur detta lyckas och vad det lönar sig att fästa speciell uppmärksamhet vid.”, berättar Miira Holländer.

Informationstillfällena arrangeras av utvecklingsuppgiften för kulturverksamheten i Nyland, Kultur i byn, som koordineras av Borgå stad. Samarbetspartner i mars är Centret för konstfrämjande.
Grankulla samarbetar med Borgå stad i Kultur i byn kulturverksamheten.