Tillbaka till aktuellt
19.12.2023 | Kommunteknik

Grankulla stads begravningsplats och kommunteknik har anslutit staden till gravsökningstjänsten Hautahaku.fi på initiativ av ett kommunalt initiativ. I tjänsten Hautahaku.fi kan anhöriga och andra nära och kära söka gravplatser på Grankulla begravningsplats, utgående från namn. Grankullas begravningsplats information har nu överförts till produktionsmiljön, vilket innebär att tjänsten nu är klar att användas för Grankulla.

Tjänsten finns på www.hautahaku.fi. Tjänsten är tillgänglig på finska, svenska och engelska. Du kan söka enligt namn och filtrera resultat utifrån födelseår, dödsår eller begravningsplats (för begravningplatser som ingår i tjänsten). Som resultat får du utrett platsen för graven (vilken begravningplats), vägen till den begravningplatsen och annan information (t.ex. de som är begravda i samma grav, födelseår och dödsår och exakt platsinformation).

I följande fall kan den avlidnes uppgifter inte återfinnas vid hautahaku:
– gravvårdsperioden har avslutats
– om det har gått mindre än en månad sedan gravsättningen
– avlidna som inte finns i gravkartdatabasen (till exempel odöpta barn)
– del av de historiska gravarna

Om du inte hittar graven för den avlidne du söker, kontakta begravningsplatsens skötare (annina.ronnberg@kauniainen.fi). Observera att på vissa begravningplatser kan ett kvarter betyda en sektion eller kvarter. En rad kallas också en linje.