Takaisin ajankohtaisiin
19.12.2023 | Kuntatekniikka

Kauniaisten kaupungin hautausmaa ja kuntatekniikka ovat kuntalaisaloitteesta liittyneet mukaan hautahakupalveluun. Hautahaku.fi palvelussa omaiset ja muut läheiset voivat hakea hautapaikkoja nimen perusteella Kauniaisten hautausmaalta. Kauniaisten hautausmaan tiedot ovat nyt saatu siirrettyä tuotantoympäristöön joka tarkoittaa että palvelu on nyt käyttövalmis Kauniaisten osalta. 

Palvelu löytyy osoitteesta www.hautahaku.fi. Palvelu on käytettävissä suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Haut voi tehdä nimellä ja suodattaa tuloksia syntymävuoden, kuolinvuoden tai hautausmaan perusteella (koskien palvelussa mukana olevia hautausmaita). Tuloksena saadaan hautapaikan sijainti (mikä hautausmaa), reitti kyseiselle hautausmaalle sekä muita tietoja (mm. samaan hautaan haudatut, syntymä- ja kuolinvuosi sekä tarkat sijaintitiedot). 

Seuraavissa tapauksissa vainajan tietoja ei löydy hautahausta:
– haudan hallinta-aika on päättynyt
– mikäli hautauksesta on kulunut alle kuukausi aikaa
– vainajat, joita ei ole hautakartan tietokannassa (esimerkiksi kastamattomat lapset)
– osa historiallisista haudoista

Mikäli et löydä etsimäsi vainajan hautapaikkaa, ole yhteydessä hautausmaan ylläpitäjään (annina.ronnberg@kauniainen.fi). Huomioittehan, että osalla hautausmaista kortteli voi tarkoittaa osastoa tai lohkoa. Rivistä käytetään lisäksi nimitystä linja.