Tillbaka till aktuellt
13.4.2023 | Miljö

Grankulla stad är med i Yles kampanj En miljon soppåsar 13.4–14.6. Målet med kampanjen är att inspirera människor att samla in en miljon påsar skräp från sin omgivning.

Under det två månader långa städtalkot slår 149 kommuner eller städer, ett antal organisationer och grupper samt kända ansikten vid Yle ihop sina krafter med alla finländare för att samla in en miljon påsar skräp från omgivningen.

Kom med och samla ihop en miljon soppåsar!

Du behöver inte anmäla dig för att delta i kampanjen, och du kan också delta även om din stad eller kommun inte är med. Vem som helst kan gå och samla in skräp ensam eller till exempel tillsammans med familjen eller ett kompisgäng.

Vi uppmanar alla kommuninvånare att delta i kampanjen genom att samla skräp. Ange sedan de insamlade soppåsarna i räknaren vid den ort där du har samlat in soppåsarna. Utöver det gemensamma goda kommer det alltså att vara en riktig tävling mellan orterna i Finland! Skräpräknaren hittar du på adressen svenska.yle.fi/miljonsoppasar.

Obs! På grund av felanvändning måste du först skapa och logga in på ett Yle-konto före du kan uppge de insamlade påsarna i räknaren.

Hur deltar jag i kampanjen?

Det är enkelt att delta, och du kan göra det ensam eller tillsammans:

  1. Ta med dig skräpplockare, handskar och en tom soppåse. Du kan låna skräpplockare från biblioteket i Grankulla.
  2. Gå ut – ensam eller tillsammans
  3. Plocka skräp i omgivningen
  4. För skräpet till blandavfallet då påsen är full
  5. Ange hur många soppåsar du har samlat ihop samt på vilken ort du har samlat soporna på adressen svenska.yle.fi/miljonsoppasar. Räknaren uppdateras i realtid.
  6. Utmana dina vänner att delta!

Mer info om kampanjen

Kampanjen publiceras i stor utsträckning på Yles kanaler. En miljon soppåsar inleds i direktsändning på Yle TV1 och Yle Arenan 13.4 klockan 20. Resultatet publiceras på samma kanaler 14.6 klockan 20.