Takaisin ajankohtaisiin
13.4.2023 | Ympäristö

Kauniaisten kaupunki on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa 13.4.–14.6. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 149 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kerätään yhdessä miljoona roskapussia – tule mukaan!

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tule siis mukaan yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa!

Kannustamme kuntalaisia osallistumaan kampanjaan keräämällä roskia. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskurin löydät osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Huom! Väärinkäytösten takia roskien ilmoittajan on ensin luotava itselleen Yle Tunnus, jotta roskapussien määrän voi ilmoittaa laskuriin. 

Kuinka osallistun kampanjaan?

Osallistuminen on helppoa ja onnistuu yksin tai yhdessä:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi. Roskapihtejä on mahdollista lainata Kauniaisten kirjastosta.
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Lisätietoa kampanjasta

Kampanja uutisoidaan laajasti Ylen kanavissa. Miljoona roskapussia starttaa suorassa lähetyksessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00 ja tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.