Tillbaka till aktuellt
30.12.2021

Tidsbokningen coronavaccinbokning.fi har uppdaterats idag. I och med uppdateringen kan personer med kraftig immunbrist boka tid för en fjärde coronavaccindos. Det är möjligt att boka en tid tre månader efter den tredje coronavaccindosen.

Man kan boka tid via tjänsten koronarokotusaika.fi eller genom att ringa till tfn 09 584 43032 (svenska) eller 09 584 43031 (finska) på vardagar kl. 8-16 (återuppringning). På grund av det försämrade coronaläget i Grankulla tar det för tillfället 2–3 vardagar innan vi ringer tillbaka.

  • THL rekommenderar fjärde coronavaccindoser till personer som fyllt 12 år som har kraftigt nedsatt immunförsvar. Boosterdosen kan ges när det har gått 3–4 månader sedan den tredje dosen.
  • Risken att få en allvarlig sjukdom är högre hos personer med kraftig immunbrist än hos den övriga befolkningen. För dem fungerar den fjärde vaccindosen som en booster, som motsvarar den tredje dosen för den övriga befolkningen. För personer med kraftig immunbrist förlänger en fjärde vaccindos skyddets varaktighet och stärker immuniteten i en situation där omikronvarianten sprids bland befolkningen.