Takaisin ajankohtaisiin
30.12.2021

Koronarokotusaika.fi –ajanvaraus on päivitetty tänään ja päivityksen myötä voimakkaasti immuunipuutteisilla on mahdollisuus varata aika 4.koronarokotukseen. Ajanvaraus on mahdollista tehdä 3 kuukauden aikavälillä 3.rokotuksesta.

Varaa aika koronarokotusaika.fi –palvelusta tai puh. 09 584 43031 ma-pe klo 8-16 (takaisinsoitto) tai puh. 09 584 43131 (ruotsi). Takaisinsoitossa on tällä hetkellä noin 2-3 päivän viive Kauniaisten heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

  • THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
  • Voimakkaasti immuunipuutteisilla vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Heillä neljäs rokoteannos toimii tehosteena, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta. Voimakkaasti immuunipuutteisten neljäs rokoteannos pidentää suojan kestoa ja vahvistaa immuniteettia tilanteessa, jossa omikronvariantti leviää väestössä.