Tillbaka till aktuellt
17.2.2023

Simhallens Wibit-bana

I simhallen är Wibit-banan på plats 23–24.2. Wibit är ett vattennöjesparkskoncept, som gör simhallen ännu roligare. Wibit-banan innehåller hinderbana, rutschkana, klättring och annat superkul för både barn och vuxna.

Vattenhinderbanan är för simkunniga personer.

Wibit Aqua Track är i Grankullas simhall:
Torsdagen 23.2 kl. 10.00–20.00.
Fredagen 24.2 kl. 10.00–20.00.

Skidspår

Kasabergets motionsslinga (2,3 km) förvandlas på vintern till längdåkarnas paradis om vädret tillåter.

Vi får också i år hjälp av Esbo stad för att underhålla spåren. De kör upp spåren alltid då de hinner och annars ansvarar våra egna yrkeskunniga idrottsplatsskötare för underhållet. Om det är möjligt gör vi upp övningsspår för de yngsta i familjen på simhallens gård.

Skridskoåkning

Sahara är uppdelat i tre sektioner under vintersäsongen: rinken, skridskoåkare med klubba och skridskoåkare utan klubba. Vi önskar att alla följer den här indelningen så att det är säkert och trevligt för var och en att åka skridskor. Planen vid Smedsvägen är Grankulla stads andra utomhusplan och där finns ett varmt omklädningsrum och wc. Vi underhåller planerna dagligen med beaktande av väderleksförhållandena.

Allmän skridskoåkning under sportlovet i ishallen:
Lö 18.2: med klubba kl. 16–18.30
Sö 19.2: utan klubba kl. 11–12, 15–19
Må 20.2: med klubba kl. 12–14
Tis 21.1: utan klubba kl. 13–14
Ons 22.2: utan klubba kl. 13–14, med klubba kl. 18–19
Tors 23.2: utan klubba kl. 11–13

Info om skidspår och uteisarna

Idrottsplatsskötarna följer väderrapporterna noga och gör sitt bästa i kampen mot väderleksförhållandena. Om du vill ha information om till exempel spåren eller uteisarna i realtid så hjälper de gärna till, 050 537 13 40.

Slalombacken och pulkabacke

Under vintersäsongen ansvarar www.grifkalpine.fi för verksamheten vid slalombacken. Vid vänstra sidan av slaombacken, i mitten av skogsdungen, finns ett upplyst område som staden har röjt upp för en pulkabacke.

Ungdomsgården

Ungdomsgården har öppet under sportlovet mån–tors kl. 13–18 och lö kl. 15–20. På ungdomsgården kan du bland annat spela biljard, pingis, playstation och brädspel tillsammans med en trygg vuxen eller bara fördriva tiden tillsammans med andra.

Sportslovsklubb för barn

Medborgarinstitutet ordnar ett läger i Granhultsskolan för elever i åk 1–6. På lägret kan barnen delta i mångsidiga aktiviteter både inomhus och utomhus. Vi slår fast det slutliga programmet utifrån väderleksförhållandena och deltagarnas önskemål. Syftet med lägret är att barnen ska få ett roligt och avkopplande sportlov med avslappnad samvaro tillsammans med vänner och trygga vuxna.

Mer info om lägret och anmälning: Sportlosklubb för barn

Övriga evenemang

Under sportlovet ordnas även andra evenemang i staden. Du hittar alla kommande evenemang i vår evenemangslista.

Skridskoåkning på Gallträsk

På grund av sjöns osäkra isförhållanden anlägger staden inte isbanor, vakar för vinterbad eller liknande på sjön. Då isläget tillåter har en lokal invånarförening, Kole ry (Kauniaisten omaehtoisen liikkumisen edistäjät ry) plogat upp en 1,4 km lång skridskobana på isen.

Du kan följa med Kole ry:s aktuella uppdateringar om skridskobanans skick på Facebook.