Chatt- och telefonkalendern -> Behöver du samtalsstöd? Här hittar du vem som håller öppet idag!

HITTA RÄTT hjälper dig att navigera bland svenskspråkiga tjänster. Här hittar du vilka som hjälper dig med det du undrar över, lokalt i din region och digitalt.

Centralförbundet för Mental Hälsa är en icke-vinstdrivande organisationen för alla människor som upplevt problem med den mentala hälsan. I vår verksamhet kan vem som helst delta som upplever att hen behöver information, hjälp, kamratstöd eller hopp i sin egen situation.

Luckan Unginfo. Här hittar du svenskspråkiga stödtjänster som du kan använda för att få hjälp och stöd när du behöver det.

Befolkningsinstitutets webbplats stöder unga under 20 år i frågor som rör sexualiteten. Här hittar du info och nättjänster som hjälper dig reda ut funderingar kring sexualhälsa.

På chatten Sekasin kan du diskutera precis vad du vill anonymt och i förtroende. På chatten har mentalvårdsexperter och utbildade frivilliga jour. De lyssnar och ger dig stöd och vid behov ger de råd om var du får mera hjälp. Sekasin Discord är ett projekt som drivs av föreningen Psykisk hälsa i Finland med målet att bygga gemenskap och minska ensamheten i samhället. Chatten är öppen: må – fre 15 – 19.

Du kan chatta på Ärligt talat -chatten måndagar till fredagar kl. 9-12 och 19-22 om allt du funderar på. På chatten finns en psykolog och två handledare. Du chattar anonymt med professionella handledare eller psykolog.

Pojkarnas telefonchatt hjälper unga i alla slags problem och livssituationer. Chattdiskussionerna kan handla om relationer, kroppen, att växa upp, sexualitet, känslor eller vardagliga frågor.

Chattsamtalen förs på tu man hand med en av Pojkarnas telefons anställda, som är en vuxen man, utbildad för uppgiften och väl insatt i frågor som berör pojkar och unga män. Precis som i telefonjouren förs samtalen anonymt och i förtroende.

Kyrkans chatt finns här. Du kan chatta gratis och anonymt.

Mannerheims barnskyddsförbund upprätthåller Nuortennetti, en webbplats som de unga själva är med och skapar. På webbplatsen finns information om bland annat sexualitet och sällskapande, mental hälsa, mobbning och rusmedel. Diskussionsforumet förhandsmodereras och erbjuder kamratstöd för unga. Du kan också skriva och komma i kontakt med en pålitlig vuxen. Det går bra att skriva på svenska.

Psykporten för unga har ett mångsidigt helhetsgrepp om frågor som rör ungas mentala hälsa. Nättjänsten erbjuder information om mentala problem och om hur du kan stärka din mentala hälsa, om självhjälpsprogram, självvärdering och om var du får hjälp och stöd.

Seta. Setas underorganisationer, andra medborgarorganisationer samt den offentliga sektorn erbjuder rådgivning och stöd i frågor som rör sexuell inriktning, kön, regnbågsfamiljer, regnbågsrelationer samt diskriminering. På webbplatsen har Seta samlat länkar till alla stödtjänster som är relevanta för regnbågspersoner och deras närstående. Ungdomsdelegationen har sin egen avdelning.

Netari är Finlands enda virtuella ungdomsgård på finska. Netari är öppet från måndag till torsdag varje vecka. Under Habbo-kvällarna kan du möta ungdomsledare och andra unga, följa med streamade spel och samtidigt chatta om sådant som rör spel. På Netari kan du prata med ungdomsarbetare och frivilliga, tillförlitliga vuxna, ställa frågor och få svar på Help.some samt få rådgivning och hjälp i arbets- och skolfrågor. Du kan också läsa bloggar, kolla videor och mycket annat.

Barnavårdsföreningen finns till för dig som har frågor kring familjeliv eller skilsmässa och för barn och unga som behöver någon som lyssnar på dem.

Dricker mina föräldrar för mycket? Varför känns det pinsamt att ta hem kompisar? Kan jag göra något åt saken? Är jag den enda som funderar på de här sakerna? Ibland använder vuxna rusmedel på ett sätt som oroar barn och skapar ångest. Till all lycka får man prata om vuxnas drickande. Skuggsidan är en plats för unga som funderar över föräldrarnas drickande eller mentala hälsa. Ta kontakt med oss via chatten eller e-mail så ser vi vad vi kan göra tillsammans.

Tjejvillan i Grankulla

Grupp i Grankulla för flickor i åldern 10–18 år. Tjejvillan vänder sig till alla som identifierar sig som flickor. 

Vi erbjuder en trygg och inspirerande plats där det finns utrymme för dig att komma med på det sätt du själv vill. Det finns alltid vuxna på plats som ser det som sin hjärtesak att få träffa unga tjejer i olika livssituationer. All vår verksamhet är kostnadsfri och vi kan också bjuda på ett enkelt mellanmål.

Tjejvillan Grani har öppet onsdagar kl. 14–19 och fredagar kl. 14–17. Vi finns på Dalvägen 11, lokal 5–6. Du är välkommen med när du börjar på årskurs 4!

Nuotti-kurser

Nuotti-kurser riktar sig till 16–29-åriga unga vars verksamhetsförmåga är väsentligt försvagad och som för tillfället saknar studie- eller arbetsplats, eller vars studier hotar avbrytas. Nuotti ger träning som stöder den ungas livssituation och framtidsplanering. Kurserna är gratis.

Nuotti-kurser