Grankulla biblioteks material går att söka på Helmet-sidorna tillsammans med samlingarna i Esbo, Helsingfors och Vanda stadsbibliotek. Du kan beställa de övriga Helmet-bibliotekens material gratis till Grankulla bibliotek.

Sök material: Helmet.fi

Om du inte hittar materialet du söker i Helmet-biblioteken eller i något vetenskapligt bibliotek i huvudstadsregionen kan vi fjärrlåna det åt dig.

Du kan också skicka oss ett inköpsförslag på adressen kirjasto@kauniainen.fi.

Klimatinfo: Helmet-biblioteken använder växtbaserad biobokplast, som inte innehåller fossila råvaror. Biblioteken går över till miljövänligare plast i takt med att nytt material plastas in och de gamla plastlagren tar slut. Samtidigt undersöker biblioteken vilka böcker som kunde få vara helt oplastade av miljöskäl. Biblioteket ordnar utställningar om klimatet och erbjuder pålitlig information om ämnet i sina samlingar.

E-biblioteket öppet på distans 24/7

Om du har bibliotekskort och pin-kod kommer du åt bibliotekets samlingar hemifrån också. Helmet-biblioteken har ett stort utbud böcker, ljudböcker, tidningar och musik i e-biblioteket. Största delen av e-materialet kan lånas eller läsas på distans.

Granibibbans specialsamlingar

Grankulla-samlingen består av verk av författare som har anknytning till Grankulla, samt verk som handlar om staden. En del av böckerna går att söka i databasen Elmer.

Biblioteket har också en matrikelsamling med många skol- och yrkesmatriklar. Matriklarna lånas inte ut och de kan sökas via Helmet.