Helmet-tietokannasta löytyy Kauniaisten kirjaston kokoelmien lisäksi Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunginkirjastojen ainesto. Voit tilata muiden Helmet-kirjastojen aineistoa maksutta Kauniaisten kirjastoon.

Hae aineistoa: Helmet.fi

Jos toivomasi aineisto ei löydy Helmet-kirjastoista tai pääkaupunkiseudun tieteellisistä kirjastoista, voimme hankkia sen sinulle kaukolainana.

Voit myös jättää hankintaehdotuksen osoitteeseen kirjasto@kauniainen.fi.

Ilmastoinfo: Helmet-kirjastot päällystävät kirjansa kasvipohjaisella biomuovilla, joka ei sisällä fossiilisia raaka-aineita. Ympäristöystävällisemmän materiaalin käyttöön siirrytään sitä mukaa kun uusia aineistoja päällystetään ja vanhat muovivarastot saadaan käytettyä loppuun. Parhaillaan tutkitaan myös sitä, kuinka paljon kirjoja voidaan jättää ympäristösyistä kokonaan suojaamatta. Kirjasto järjestää myös ilmastoon liittyviä aineistonäyttelyjä ja välittää kokoelmiensa kautta luotettavaa tietoa aiheesta.

E-kirjasto palvelee etänä 24/7

Kirjastokortilla ja pin-koodilla pääset kokoelmiin käsiksi myös kotoa. Helmet-kirjastoilla on runsaasti kirjoja, äänikirjoja, lehtiä ja musiikkia e-kirjastopalveluissa. Suurimman osan e-aineistosta pystyy lainaamaan tai lukemaan etäyhteyksillä.

Granikirjaston erityiskokoelmat

Kauniainen-kokoelmaan on kerätty kauniaislaisten kirjailijoiden teoksia, sekä teoksia jotka käsittelevät kaupunkia. Osa teoksista löytyy myös kirjaston Elmer-tietokannasta.

Kirjastossa on myös matrikkelikokoelma, johon sisältyy runsaasti koulujen ja eri ammattialojen matrikkeleita. Matrikkelit ovat vain lukusalikäytössa ja ne löytyvät Helmet-haun kautta.